Печка BioLite BaseCamp: Огън и електроенергия

0
 

Сподели

Shares

Палиш огън безопасно, готвиш, а междувременно зареждаш телефона си. Това е концепцията на хитрата, мултифункционална печка BaseCamp на BioLite. Тя е еволюирала и пораснала версия на познатата мини-печка BioLite. Новата BioLite BaseCamp превръща топлината в използваема електроенергия за готвене и зареждане на портативни устройства и го прави по изключително умен, иновативен начин.

Печка BaseCamp на BioLite

Работата с печката става бързо и лесно. Нужни са само няколко нападали клонки или малки парчета за подпалки, натискане на един бутон и вече имате огън, достатъчен, за да приготвите вечеря край палатките и заредите телефоните си.

Печка BaseCamp на BioLite

Как работи?

Патентованата BioLite’s Core технология улавя топлината от огъня посредством нагревател. Топлината се превръща в електроенергия благодарение на термоелектрически генератор, който задвижва вентилатор и изпраща останалата енергия до USB порт. Вътрешният вентилатор нагнетява въздуха обратно в горивната камера, драстично засилвайки горенето и правейки го по-чисто и по-ефективно.

Печката BioLite BaseCamp - огън и електричество

Готвене

BaseCamp е хитра алтернатива на печките с подпалки и огнищата. Тя осигурява по-удобно и полезно готвене от всеки огън, с който сте свикнали. Снабдена е с широк грил, на който можете да се развихрите кулинарно, да поставите дори тиган или тенджера. Печката има различни режими за готвене, между които се превключва лесно. Имате избор между пламък, подходящ за грил, и такъв за варене. С преносимата BaseCamp ще имате храна с вкус, какъвто само готвенето на дърва може да даде, но без излишен дим. С пепелта и разпрашаването й също няма да има проблем, защото тя се събира в специален контейнер в дъното на печката.

Печка BaseCamp на BioLite

Електроенергия

При работата си печката на BioLite произвежда 5W изходящо напрежение за зареждане на мобилни устройства. Чрез стандартен USB порт от нея можете да заредите различни портативни устройства като мобилни телефони, GPS, плейъри, фотоапарати, GoPro камери и дори таблети. Печката е снабдена и с батерия, което прави нещата още по-удобни. Можете да зареждате по време на самото готвене или след това – когато е най-удобно за вас. Моментът можете да изберете и благодарение на вградения LED индикатор на таблото, с който се следи температурата на огъня и акумулираната електрическа енергия.

Печката BioLite BaseCamp - огън и електричество

Светлина

Освен трансформираната електроенергия, която можете да използвате за зареждане на портативни устройства, BaseCamp захранва и гъвкава вградена лампа, която ще ви помогне да готвите дори в тъмното. Осветлението можете да използвате и независимо, след като приключите с готвенето и изключите печката. То е закрепено по начин, който позволява да бъде насочено и към мястото, на което ще се храните и така да имате светлина за вечерята.

Печка BaseCamp на BioLite

Удобства

Освен всички функции, които е събрала в себе си, печката BaseCamp е конструирана да бъде максимално удобна. Тя има метална дръжка за лесно пренасяне и сгъваеми крачета, благодарение на които може да се регулира височината на готвене и да се закрепя стабилно дори върху неравен терен. Поставката за горивото също е хитро измислена. Тя е частично изнесена навън и позволява стабилното поставяне на клони с дължина до 50 сантиметра.

Печка BaseCamp на BioLite

Печката BaseCamp, както и други „умни“ продукти на BioLite, можете да намерите, тематично, в българския онлайн магазин Basecamp-shop.com. Ако искате да я разгледате на живо, можете да посетите някой от двата Basecamp магазина в София – на бул. Ал. Стамболийски 46 и на бул. Черни връх 90.

Нов магазин Basecamp на XCoSports в София
Новият магазин Basecamp на XCoSports в София

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.