Garmin – когато си по пътеките

  0
   

  Сподели

  Shares

  Garmin

  Когато сте по пътеките пеша, с колело или пантите към поредното спускане в снега, навигацията е неизменна част от приключението. Ако искате да опознаете нови маршрути без да се изгубете или отново да намерите любимото място за спускане, устройствата с GPS се превръщат в необходимост, а ако бъдат под ръка (буквално) – в незаменими помощници. Изборът на продукти е голям, но ако искате да разберете кой е най-подходящ за вашите активности, ще се опитаме да ви навигираме в богатството, което Garmin предлага в България. С тази цел направихме за вас селекция на няколко устройства, подходящи за туризъм, колоездене, ски и сноуборд.

  Базово за туристи
  eTrex® 30
  eTrex® 30 се превръща в един от най-популярните и надеждни ръчни GPS устройства, особено за планинари. Той е гъвкав и лесен за употреба, има 2.2 инчов 65K цвята дисплей и е водоустойчив. eTrex® 30 е първият GPS на Garmin, работещ и с GLONASS. В него може да бъде инсталирана подробна пътна и офроуд карта на България OFRM Geotrade. Повече за него можете да научите тук.

  За планински приключения
  GPSMAP® 64s
  GPSMAP® 64s е водоустойчив ръчен навигатор, който разполага с 2.6” дисплей, видим на пряка слънчева светлина и високочувствителен GPS И GLONASS приемник с quad helix антена за отличен прием. Здравият и водоустойчив GPS идва с барометричен алтиметър и 3-аксиален компас. Уредът се свързва безжично със смартфон и предоставя функции като Live Tracking и Smart Notification. Повече за него и възможностите му можете да научите от тук.

  Без компромис в планината
  Oregon 650
  Oregon 650 е оборудван с най-яркия видим на слънчева светлина сензорен дисплей, multi-touch, двойно ориентиран дисплей, който реагира на допир с ръкавици. Той има също и двойна система за захранване вътрешна акумулаторна NiMH батерия (включен в комплекта) или обикновени AA батерии. Оборудван е с GPS/GLONASS, 3-осен електронен компас с акселерометър, вградена 8 MPx камера с автофокус, вградена памет 3.5 GB и microSD слот. В GPS навигаторa може да бъде инсталирана подробна пътна и offroad карта на България OFRM Geotrade. GPS устройството е водоустойчиво, със здрав корпус. Повече за него – тук.

  Базово за велосипедисти
  Edge 200
  Edge 200 е базисен вариант GPS-базиран велосипеден компютър, който следи време, разстояние, скорост, локация и изгорени калории. Той е водоустойчив, лесен за употреба, идеален за тренировки, за ежедневно или турнирно колоездене или за някое приключение, което по-късно може да споделите и в Garmin Connect™ – безплатен уебсайт за анализ на данни, картиране и споделяне на резултати. Edge 200 е с високочувствителен GPS приемник с програма за предсказване позицията на спътниците HotFix® за бързо изчисляване на позицията Ви. Това значи, че при включване на открито, той намира спътниците почти веднага. Друго негово предимство е, че предупреждава ако се движите, а таймерът не е включен. Edge 200 има функция Auto Pause, която спира таймера, ако не се движите, а го рестартира автоматично, като тръгнете отново. Вие може също да въведете настройки за предупреждения при изминало определено разстояние, време или изгорени калории, за да направите тренировката си по-лесна или по-забавна. Повече за него и възможностите му можете да научите тук.

  За велосипедисти откриватели
  Edge 510
  Уредът за навигация Edge 510 е създаден специално за колоездачите, които търсят най-точните и изчерпателни данни за карането си. Устройството предлага свързани функции чрез вашия смартфон, включително живо проследяване, споделяне в социалните мрежи. Независимо дали сте на тренировка или състезание, Edge 510 следи подробности от вашето движение, които можете да видите по-късно на картата от Garmin Connect ™. Уредът е съвместим с GPS и GLONASS сателити и с ANT+. Освен всичко останало, той е водоустойчив и подходящ дори за най-трудните условия, като гъсти гори и дълбоки долини. Повече за него и приключенията тук.

  За търсещи велосипедисти
  Edge Touring
  Edge Touring е водоустойчив GPS с карти и функции, специално проектирани за използване с велосипед. Независимо дали имате конкретна дестинация или просто искате да изминете определено разстояние, той ви дава свобода да намерите правилния маршрут. Устройството дава избор между колоездене, колоездачна обиколка и планинско колоездене за изчисляване на най-подходящия маршрут. Можете да намерите и свалите от Garmin Connect или Garmin Adventures различни маршрути или да споделите вашите пътувания с общността. Повече за Edge Touring можете да намерите тук.

  За сериозни велосипедисти
  Edge 1000
  Edge 1000 е за надъханите колоездачи. Независимо дали карате, за да подобрите собственото си най-добро постижение или за да видите къде стоите в подреждането, той ви позволява да се свържете, да се сравнявате и да се конкурирате. С него можете да превърнете всяко каране в състезание от конкурентни на Garmin Connect сегменти и да видите резултатите в реално време на вашия Edge, включително сигнали за старт/финал и позициите в класирането. Функцията за сегменти ви държи мотивирани и ви помага да се стремите за непрекъснато подобряване. Edge 1000, освен мотивиращите си функции, има също и голям 3-инчов цветен сензорен дисплей с висока резолюция с двойна ориентация, възможност за добавяне на карти OSM (open street map), POIs точки спрямо интереси, ANT + свързване. Повече за него ще научите тук.

  Базов модел за скиори и брордисти
  Foretrex® 401
  Foretrex 401 е GPS, който се носи на китката и е идеален за зимните спортове, при които трябва да са свободни и двете ви ръце. Той комбинира високочувствителен водоустойчив GPS приемник, електронен компас и барометричен алтиметър в лек корпус, с каишка за носене на ръка. За да споделяте данни с лекота, вие може да свържете Вашия Foretrex с вашия компютър чрез USB или просто да изпратите данни безжично към друго съвместимо устройство. Повече за устройството – тук.

  За ски и сноуборд приключения
  epix
  epix™ е първият hands-free Garmin навигатор. Въпреки малките си размери, той ви предоставя предварително инсталирана карта на Европа на ръката ви. Уредът е снабден с най-модерните навигационни функции като GPS и GLONASS приемане чрез иновацията на Garmin EXO™ антена, барометър, автоматични калибриращ се алтиметър и електронен 3-осен компас плюс пълноцветни карти, които ви позволяват не само да навигирате, а и да планирате приключението си. Въпреки че изглежда деликатен уред, той е изключително здрав. Направен е с издръжливо на издраскване минерално стъкло с PVD завършек. Повече за него можете да научите тук.

  За всички приключения
  fēnix 3
  fēnix® 3 е първият в света мултиспортен, приключенски GPS часовник, създаден от Garmin. Той е направен специално за спортистите, техните тренировки и състезания, както и за приключенците, които обичат да прекарват времето си сред природата. Той разполага с модерни сензори, GPS/GLONASS позициониране чрез новата стоманена EXO™ антена и брилянен цветенr Chroma дисплей. fēnix 3 може да брои стъпки, калории, обиколки, ритъм, пулс, изминато разстояние, да мери неактивност, да следи съня на притежателя си. Благодарение на богатия набор функции на спортния часовник, с него можете да имате по-добри наблюдения и повече контрол върху тренировките си и ежедневната активност. Подходящ е дори за плуване, защото е водоустойчив до 100 метра. Освен всичко останало, fēnix 3 е „умен“. Той поддържа LiveTrack, Smart Notifications и Connect IQ™ приложенията. Повече за него и възможностите му можете да научите от тук.

  epix™, fēnix, Edge, както и всички останали продукти на Garmin, можете да намерите в Garmin.bg и дистрибуторската мрежа на компанията.

  Garmin

  Сподели

  Shares

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведи твоят коментар!
  Моля, въведи твоето име тук.