Garmin – когато тренираш

0
 

Сподели

Shares

Garmin

Независимо дали тичаш 15-20 минути преди работа в парк, изкачваш върхове на бегом, плуваш веднъж седмично или участваш в маратони, е полезно да знаеш какво разстояние си изминал и какво се е случвало с тялото ти междувременно. С тази цел Garmin – първите, сложили GPS върху китките на бегачите, са създали различни устройства, които улесняват живота на активния човек и му помагат да подобри постиженията си. За да се ориентирате, направихме за вас селекция на няколко устройства, подходящи за тренировки.

Базово за бегачите

Garmin Forerunner15
Garmin Forerunner15

Garmin Forerunner15

Forerunner® 15 изполва GPS, за да улови основните статистики на тичането ви – време, разстояние и скорост. Ако го свържете с пулсомер, ще запише и сърдечния ритъм, така че да знаете кога трябва да овладеете пулса си и кога – да се насилите още малко. Съвместим е и с крачкомер, така че да проследите изминатото разстояние на закрито. Освен това ще следи цялостно активността ви, ще пресмята калориите, които горите, и ще ви напомня ако е време да се раздвижите. Forerunner 15 има Auto Lap® функция, която автоматично ви предупреждава, когато завършите всеки километър, като ви дава приятелски сигнал и екран с осветяване. Освен това ще ви държи в течение, когато постигнете личен рекорд – като най-бързо изминат километър, или най-дълго изминато разстояние.
Всичко това – в комплект с акумулаторна батерия, която издържа до 5 седмици в режим часовник, и до 8 часа, когато го използвате с GPS на октрито. Forerunner 15 има воден рейтинга на 5 ATM (50 m), което означава, че е устойчив на дъжд и пот, и дори може да се използва и за плуване. Повече за него – тук.

Напредни с тренировките

Garmin VίvoActive
Garmin VίvoActive

Спортният GPS часовник VίvoActive е изключително полезен малък уред за навигация, който е навсякъде с вас. Той има специална функция за бягане (RUNNING), която следи скорост, време и изминато разстояние, както и такива за плуване, колоездене и дори голф. Часовникът има вграден акселерометър и възможност да бъде със или без пулсомер. Друга полезна функция за бягащите е ACTIVITY TRACKING, чрез която се следи активността. Тя може да брои стъпки, изгорени калории и изминато разстояние през деня. На дисплея, освен въпросната информация, излиза и лента за неактивност, която ви мотивира да се раздвижите, ако сте се заседели твърде дълго. VίvoActive е снабден и с тъчскрийн с висока резолюция, видим дори в слънчевите дни навън. За да не носите излишна техника, часовникът може да се свърже с мобилен телефон безжично и да вибрира, когато ви звъннат, получите sms, имейл и др., дори и телефонът ви да не е у вас. Той се синхронизира с мобилното приложение Garmin Connect™ Mobile, а за него можете да свалите още апликации и джаджи от Connect IQ store на Garmin. Животът на батерията му е до 3 седмици в режим часовник и до 10 часа в като GPS, след което можете да я презаредите бързо и лесно. Повече за VίvoActive и възможностите му можете да научите тук.

За ултимативни тренировки

Garmin Forerunner 620
Garmin Forerunner 620

Носител на златния медал от ISPO 2014/15, Forerunner® 620 е сериозен GPS часовник за бегачи. Притежава сензорен цветен дисплей с висока резолюция, който следи изминато разстояние, темпо и пулс. Работи като вашия личен треньор, защото ще изчисли времето за възстановяване и максималната кислородна консумация. А когато използвате HRM-Run пулсомер, часовникът ще предложи и информация за каданса (общият брой на стъпките, които правите за една минута с левия и десния крак), времето на допир със земята и вертикалната осцилация („подскачането“ в сантиметри, което правите докато тичате). Forerunner 620 има и и вграден акселерометър за отчитане на дистанцията, затова нямате нужда отделно от крачкомер.
Благодарение на безжичните протоколи за свързване, Forerunner® 620 може да изпрати данните от бягането към общостта Garmin Connect, без да имате връзка с компютър. Можете да споделяте постижения в социалните мрежи чрез приложението Garmin Connect Mobile. Forerunner 620 е съвместим и с безплатните тренировъчни планове на Garmin Connect. Научете повече за часовника тук.

Плувна зона

Garmin Swim™

Garmin Swim™ е създаден специално за плувци. Той единственият часовник, който записва разстояние, скорост, брой загребвания, както и вида им, и включва безплатен безжичен онлайн анализ, съхранение и споделяне на данни в Garmin Connect™. Часовникът автоматично научава стила на плуване и следи дължината, освен това може да изчисли ефективността на плуване (SWOLF), което го прави идеален за плувци на закрито от всички нива. Единствен недостатък е, че батерията не се презарежда, но за сметка на това издържа около година при обичайно ползване и може да се смени собственоръчно. Повече за Garmin Swim™ можете да научите тук.

Само един спорт не е достатъчен

Forerunner® 920XT

Не е учудващо, че часовникът Forerunner® 920XT получи наградата за най-иновативен продукт за 2015 г. на 220 Triathlonе, водещото британско списание за триатлон. Хиляди читатели му гласуваха доверие и го определиха като най-доброто в сферата на мултиспорт часовниците. С полезни характеристики като измерване на разстояние, скорост, брой загребвания при плуване, както и вида им, таймери за почивка и други, часовникът се справя при всякакви натоварвания и предизвикателства, на сушата или във водата, с колело или при бягане. Сменяте спорта само с едно натискане на бутона, освен това имате възможност за безжична връзка със смартфон, благодарение на която можете да получавате известия при позвъняване, sms, имейл и т.н., дори когато сте във водата, а телефонът ви е на сухо. Допълнителните характеристики включват Running dynamics, отчитащи ритъм, вертикална вибрация и време за контакт за земята, както и време за възстановяване и максимална кислородна консумация, при връзка с пулсомер. Всичко това, плюс още много интересни функции, е събрано в здравото, елегантно устройство с тегло едва 61 грама, за което можете да научите повече тук.

VίvoActive, Forerunner 620, Garmin Swim™, както и всички останали продукти на Garmin, можете да намерите в Garmin.bg и дистрибуторската мрежа на компанията.

Garmin

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.