Най-приключенските пътища на света

0
 

Сподели

Shares

Свят широк и разнообразен, и както неведнъж е казвано, не е толкова важна дестинацията, а пътят дотам. И наистина, нямаме чак такива претенции къде ще стигнем, стига да е по някои от тези пътища – приключение сами по себе си.

 

Атлантическият път, Норвегия

Атлантическият път, Норвегия

Макар и дълъг едва 8.3 км, The Atlantic Road в Норвегия зашеметява с невероятни гледки. Минава през осем ниски моста, виейки се над водата, където в спокойки условия ще видите китове и тюлени, а при буря – може би по-добре да не сте на пътя!

 

Кръговият път, Исландия

Кръговият път, Исландия

С дължина от 1332 км, The Ring Road прави пълна обиколка на острова. Освен че свързва почти всички големи населени места, пътят се движи покрай полета от лава, вулканични кратери, ледени фиорди и водопади. Нищо чудно, че пътуването по него може да отнеме много повече време от планирането – гледките ще ви карат да спирате непрекъснато за снимки!

Магистралата Каракорум, Китай/Пакистан

Най-високо разположеният асфалтиран път, често наричан “Осмото чудо на света”. Свързва Тибет, Китай и Пакистан през планинската верига Каракорум и предлага епичен пейзаж. По-сини от смърфове реки, огромни планини и глетчери, плюс доста заплашителните условия по пътя и честите свлачища ще ви държат нащрек през цялото време.

Пан-Американската магистрала, Северна и Южна Америка

Пан-Американската магистрала, Северна и Южна Америка

Ето това е приключение, по пътя прекосяващ надлъж двата континента и свърващ Патагония и Аляска. Дължината му от 48000 км и фактът, че преминава през толкова много климатични зони и условия, гарантират разнообразието – от богати джунгли до голи пустини.

Сани Пас, Южна Африка

Ще ви трябва автомобил 4х4 и много внимание, за да се движите по този път. Започва на 1544 м н.в. и изкачва 1332 вертикални метра, за да достигне 2873 м, като предлага уникални гледки и изправящи косите завои. Нищо чудно, че тук всяка година през декември се провежда едно от най-трудните маунтибайк състезания, Sani Pass Transfrontier Mountain Bike Epic. Изискват се доста сериозни крака и дробове, за да успеете да стигнете до върха!

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.