По въздух и вода, на пътя и в планината с Garmin

0
 

Сподели

Shares

Когато повечето хора чуят Garmin, асоциацията обикновено е GPS и има защо. Мултинационалната компания е продала над 126 милиона навигационни уреда в цял свят.
Това обаче съвсем не е всичко.

Garmin

Garmin създава и много други полезни устройства, предназначени за хората, които пътуват, спортуват или просто искат животът им да е по-активен и здравословен. Всички уреди, с изключение на автомобилните са водоустойчиви, работят при тежки метеорологични условия, издържат на прах и замърсявания и се справят отлично дори при най-екстремните температури – от +50 до -35 градуса. И не просто ни показват пътя от точка А до Б, но в тежки ситуации могат да са животоспасяващи.

Garmin

“В 9:11 ч. бях на 8611 метра! Триумф, който бях чакал 9 години, след неуспешния ни опит през 2005 г. След близо час на върха поех надолу. Изведнъж вятърът довя облаци, постепенно всичко се сгъсти и стана пълен white-out. Уж слизаш, но в един момент загубваш представа накъде точно вървиш. Лагер 4 се намира по средата на гигантски склон без никакви ориентири в радиус от поне 500 метра. Усетих, че без помощ няма да се оправя. Включих GPS режима на часовника и след минута вече имах посока и точно разстояние до палатката. Отдъхнах си. Спъвайки се и падайки многократно от загуба на представа за посока, аз все пак губех височина, но сигурно спазвах посоката към лагера. И така само след 40 минути палатката ми изведнъж изплува като спасителен остров пред мен. Нямаше драма, нямаше загуба на време, нямаше притеснение. Всичко беше тип-топ.”, Боян Петров за опита си с GPS часовник на Garmin при изкачването на К2 през 2014 г.

Картите и навигационните софтуери на Garmin са известни с качеството си, а за България, и най-добрата офроуд карта изготвена от ОFRM Geotrade. Подробната карта на България с планини, пътеки и черни пътища. Картата включва земно покритие и релеф, което е много полезно за планинари, туристи, рибари, ловци, бегачи, колоездачи и всички които ходят по планини и извън пътищата.
За да се ориентирате в богатството, което Garmin предлага в България, не ви е нужен GPS – достатъчен е само сайтът на официалния представител. Най-общо продуктите са разделени на продукти за навигация, фитнес гривни и часовници, екшън камери, и такива за спорт и туризъм.

Умни часовници - fēnix® 3 и epix™, Garmin

Когато тренирате, не забравяйте за умните часовници и гривни на Garmin. Много ползи на едно място, за да са винаги под ръка, когато имате нужда. Гривните ви дават възможност да следите ежедневната си активност, а часовниците ви помагат да се развивате. Последните две разработки в областта на спортните GPS часовници vívoactive, fēnix® 3 и epix™, са същински шедьоври на мултифункционалността. Те са събрали толкова много в малките си корпуси, че е трудно да бъдат наречени часовници. Това са миниатюрни уреди за навигация, снабдени с богат набор от функции, помагащи в тренировките, спортовете и активностите на открито. Повече за тях и други хитри устройства за колоездачи, плувци, бегачи, планинари и т.н. можете да научите тук.

Garmin

Когато сте на пътя, едва ли има нужда да ви обясняваме колко надеждни и функционални са навигациите на Garmin, защото компанията е световен лидер и то неслучайно. Навигатори за автомобили, мотоциклети, кемпери и камиони, с персонализирани подробни карти, на които да разчитате безотказно. Повече за всички тях – тук.

Garmin

Когато сте по пътеките, навигацията е важна. Независимо дали сте с колело, ски или просто се разхождате в планината, Garmin имат подходящото устройство за вас. Предлагат се ръчни базови GPS приемници, включително такива с карта, варианти с бутони или тъч скрийн, както и такива, които оставят ръцете свободни. Предлага се дори GPS за следене и дресировка на ловни кучета. Повече за тези продукти тук.

Garmin

Когато пътувате по вода, може да разчитате на пълна навигация от Garmin. Компанията произвежда всевъзможни уреди като сонари за сканиране, търсене на риба, сонарни модули, ръчни морски GPS приемници, сонди, компаси, радари, автопилоти, морски радио комуникации, ветроходни уреди и много други. В гамата на Garmin ще намерите както уреди за специализирани лодки и яхти, така и такива, които ще ви помогнат за вашето плаване с малка ветроходна лодка или каяк. Повече за тях тук.

Garmin

Когато сте във въздуха и летите любителски, имате огромен избор от преносими гармин модели, които ще ви навигират из въздуха безотказно, ще записват следа на полета ви, който запис после може да използвате за анализ на полета и ще ви дават необходимата информация, като скорост, разстояние, височина и много полезното за безмоторни летателни апарати като пара и делта планери – glide ratio. И всичко това върху подробна карта на българия и където да ви „довее“ вятъра да знаете как да се приберете!
Ако искате специализирано авиационно оборудвана, Гармин ви предлага авиационни навигатори с широки възможности, надградени над стандартните навигационни функции на ГПС-ите. Вие ще можете да ползвате срещу абонамент база данни с въздушното пространство което да улесни планирането и прелитанията Ви от едно летище до друго. Ще имате достъп до полезна информация за всяко летище и параметрите на пистата за излитане и кацане. Ако искате да видите с какви уреди можете да си послужите във въздуха, разгледайте тук.

Екшън камерите Garmin Virb и Virb Elite
Екшън камерата Garmin Virb Elite

Екшън камерите на Garmin са продукт, който неведнъж сме представяли. Те са особено подходящи за всички, които се занимават със спортове на професионално или аматьорско ниво, пътуват или просто искат да запечатат красиви моменти от живота си. От камерите на Garmin най-впечатляващ за нас е моделът Virb Elite – същински екшън хибрид. Той е ударо- и водоустойчив, има вграден GPS, който записва трак и може да го изчертае в самото видео. Така във всеки един момент от записа може да се види къде се е главният му герой. Камерата, заедно с приставките си, може да измерва също и сърдечната честота, външна температура, скорост/каданс при каране на колело, има и висотомер и компас. Virb Elite е изключително здрава и има водоустойчива кутия, позволяваща гмуркане до 50 метра. Няма нужда и от допълнителни калъфи, защото дори при дъжд или падане в сняг, остава невредима. Повече за камерата Virb Elite можете да научите от тук.

Освен въпросните екшън камери, Garmin предлага и други – автомобилни камери, включително такива за задно виждане, морски камери и други.

Vivo, Garmin

Фитнес гривните са друг иновативен продукт на Garmin, който с бързи темпове набира популярност. Те са три основни вида – vívofit, vívosmart и vívoactive, и се наричат още активити тракери. Тяхна основна цел е да помогнат на притежателя си да бъде по-активен и здрав, като следи жизнените си показатели. На пръв поглед това са обикновени спортни гривни, които имат и функцията на часовник, защото показват час и дата, но всъщност крият в себе си много повече. Те могат да дават информацията за физическата активност, да показват изгорените калории, брой изминати крачки, дистанция и време, през което не сме се движили. Всяка от гривните има свои специфики и ако искате да разберете коя е най-подходяща за вас, разгледайте характеристиките им и снимки тук.

garmin logo

Освен за продуктите по категории, от сайта на Garmin може да получите и полезна информация за текущи промоции, нови устройства, за това как да използвате и поддържате техниката си, можете да задавате и въпроси.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.