Пътеката Ел Каминито Дел Рей и туристите

0
 

Сподели

Shares

Най-опасната пътека на света Ел Каминито Дел Рей се превърна в една от най-популярните туристически атракции на планетата, след като беше обезопасена от испанските власти и отново отворена за посетители.

Ел Каминито Дел Рей

Проектът е на стойност 5,5 милиона евро, а на ден се допускат до 600 туристи. 6-километровата мрежа от пътеки е отворена шест дни в седмицата. Преминаването на целия маршрут отнема между четири и пет часа.

Ел Каминито Дел Рей

Истинските търсачи на силни усещания обаче може да останат малко разочаровани, защото прочутата пътека в южна Испания сега е по-скоро красиво място за разходка, отколкото опасна зона, трудна за преминаване.

Ел Каминито Дел Рей

Преди да бъде обезопасена със специални огради, Ел Каминито Дел Рей беше любимо място за екстремни разходки. Разположена на 100 метра над реката в дълбок каньон с отвесни скали, пътеката беше голямо предизвикателство дори за опитните катерачи.

Тя беше официално затворена за посетители, след като петима души загинаха между 1999 и 2000 година в опит да я преминат. Това обаче не попречи на търсачите на адреналин да продължават да рискуват живота си на най-опасната пътека на света. Години наред местни жители и туристи пренебрегваха мерките за сигурност, както и заплахата от над 6800 евро глоба за нарушители. До момента, в който властите в Андалусия и Малага не стартираха амбициозния проект за преобразяването на „Пешеходната пътека на краля“.

Ел Каминито Дел Рей

Достъпна от градовете Ардалес и Алора, пътеката е на повече от 100 години и е построена за работниците на две близки водноелектрически централи.

Ел Каминито Дел Рей

ВИЖ ОЩЕ: Видео на Стоил Димитров от пътеката можете да видите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.