Световно бягане на Wings for Life

0


Дата на събитието: 03.05.2015

Сподели

Shares

Wings for Life е голям социален проект на Red Bull, насочен към хората с увреждания на гръбнака.

В рамките на инициативата се организира масово бягане, провеждано едновременно по целия свят. Първото се състоя миналата година в 34 локации и в него взеха участие хиляди атлети, а събраните приходи от 3,2 милиона евро се използват за подкрепа на обещаващи изследователски проекти в областта на травмите на гръбначния стълб.

Тазгодишното издание на събитието под надслов „Бягаме за тези, които не могат“ ще се състои в 14 ч. българско време на 3-и май, а локациите вече са 35. За съжаление България не е една от тях, но пък в бягането ще участва и родният парапланерист Веселин Овчаров, който е атлет на Red Bull. Повече за Весо Овчаров – тук.

Ако и вие искате да последвате примера му, но нямате възможност да пътувате до една от 35-те локации, можете да си направите т.нар. Селфи бягане където пожелаете и да сравните своето представяне с това на хиляди други бегачи от целия свят.

Регистрирайте се за Селфи бягането тук (струва 15 евро), а пълния списък с локациите вижте тук.

Интересното е, че бягането няма определена дължина. 30 минути след неговото начало от старта тръгва специална кола, която постепенно увеличава скоростта си от 15 на 35 км/ч, докато не настигне всички бегачи. Глобални шампиони стават тези, които колата е настигнала последни.

В състезанието могат да участват и хора в инвалидни колички.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.