Снимка на седмицата

0
 

Сподели

Shares

Трайъл байкърът Дани Макаскил отдавна е доказал, че почти всичко, в което се замеси, влиза в историята или най-малкото предизвиква увисването на долната челюст у всеки, станал свидетел на уникалните му изпълнения.

Този път обаче голяма заслуга за споменатия ефект имат един фотограф и едно слънчево затъмнение. Не какво да е, а онова от 20-и март – най-голямото за последните 16 години.

Снимка на седмицата - Дани Макаскил
Снимка: Rutger Pauw / Red Bull Content Pool

 

Холандецът Рутгер Пау, който освен че снима, е и байкър, вижда кадър с колоездач, скачащ на фона на огромна луна и решава да вдигне летвата. А какво може да надмине снимка със слънчево затъмнение и най-добрия трайъл байкър? За щастие, Дани е личен приятел на Пау и веднага се влюбва в идеята.

Рутгер и екипът му прекарват дни в търсене на най-подходящата локация за снимката. Разполагат със съвсем кратък прозорец от време, в който да заснемат скока на Макаскил – на стига, че самото затъмнение не продължава дълго, но и гъстите облаци над родното място да Дани – шотландския остров Скай, до последно скриват видимостта към небесния феномен.

Фотографията бързо стана сензация в интернет и заслужи място в нашата рубрика „Снимка на седмицата“. Всъщност, бихме я нарекли дори снимка на месеца. Също толкова бързо обаче се разрази и дискусия дали кадърът не е фалшифициран.

Ако и вие се чудите как беше заснет, вижте това видео и ще разберете, че всичко е истинско:


Епично!

Повече за Дани Макаскил вижте тук.

Източник: Red Bull

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.