Трети сплитборд фестивал в Пирин

0


Дата на събитието: 03.04.2015

Сподели

Shares

На 3, 4 и 5 април в Пирин ще се проведе третият Сплитборд фест. Мястото отново е хижа Вихрен и района, а програмата изглежда изключително интересна за всички беккънтри сноубордисти – начинаещи и посветени.

Сплитборд
Снимка: Split The Mountain

В нея ще има полезна информация за сплитбординга и безопасността в зимната планина, както и тестове и демонстрации на екипировка. Организатори са „Split The Mountain“, чиято цел е популяризирането на беккънтри сноуборд културата.

Втори Сплитборд фест

Тази година фестивалът ще се проведе в памет на сноубордиста Камен Чипев, който загина при лавина в района хижа Яворов. Той беше част от екипа на Сплитфеста от самото му начало.

ПРОГРАМА:

Петък, 3 април
Събиране на х. Вихрен до 15 ч. и настаняване.
17 ч. – Откриване на феста

В петъчната вечер ще бъдат представени планинските водач от Split The Mountain, които ще дават информация през следващите дни за безопасността в планината, състоянието на снега в района и възможните варианти за каране. Участниците във феста ще бъдат разделени по групи за карането и ще могат да се запишат за сплитборд тестове за събота и неделя. В зависимост от интереса ще бъде направен график за участниците в теста. В първия ден от феста ще бъде направена и демонстрация на различните сплит системи Karakoram, Voile, Spark R&D, К2

Снимка: Split The Mountain
Снимка: Split The Mountain

Събота, 4 април
8:30 – 14 ч. – Изкачване и каране в района заедно с планинските водач от Split The Mountain
10 – 15 ч. – Тестове на сплитбордове Venture, Voile, Burton, Jones, G3.
10 – 15 ч. – Лавинен полигон пред хижата.
Участниците ще имат възможност за проба на различни лавинни уреди. За нямащите опит в търсенето с лавинен уред ще бъде проведено практическо обучение.
17 – 19 ч. – Сплит работилница с X-Rescue: точене на кантове, ваксиране, запълване на дупки, грижа за коланите.
Във вечерта на втория ден Splitshop ще представят сплитборд екипировка от Venture Snowboards, Voile, Spark R&D, Fitwell. От магазин Drop In пък – тази на AK и Burton. XCo Sports ще разкажат за еърбег ABS раниците и продуктите на G3. В края на вечерта ще се гледат и филмчета за сплитбординг, разбира се.

Подробна програма на фестивала ще намерите тук.

Снимка: Split The Mountain
Снимка: Split The Mountain

Неделя, 5 април
8:30 – 14 ч. – Изкачване и каране в района.
10 – 14 ч. – Тестове на сплитбордове Venture, Voile, Burton, Jones, G3.
10 – 14 ч. – Лавинен полигон пред хижата.
15 ч. – Изненада с награди.
16 ч. – Закриване.

Снимка: Split The Mountain
Снимка: Split The Mountain

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

За да участвате в третия сплитборд фест трябва да имате или да си набавите необходимата екипировка за ходене в зимната планина, която включва лавинна екипировка, сплитборд/туринг ски или снегоходки, щеки и адекватно облекло.
Трябва да имате и валидна планинска застраховка и да внесете такса за участие, която е 35 лв. В нея не са включени нощувки в хижата и храна. Крайният срок за записване е 29 март, а местата са ограничени.

Повече за уловията за записване, вкл. анкета, която да попълните, ще намерите тук.

Сплитборд фест
Сплитборд фест 2014

Хората, които решат да участват в карането с водачи, е задължително да имат лавинна екипировка (лавинен предавател, сонда, лопата), сплитборд или сноуборд и снегоходки. Организаторите потвърдиха, че могат да осигурят няколко лавинни комплекта под наем за участниците, които не разполагат с такива. Таксата за наем е 30 лв. за целия фестивал.

Тези, които искат да участват в съботното каране, трябва да са в хижата най-късно в 15 часа на 3 април, петък. Нямащите възможност да отидат в петък, трябва да са на хижата най-късно в 10 часа в събота, когато започва програмата на фестивала.

Втори Сплитборд фест

За въпроси и записвания пишете на: info@splitboardfest.com или на телефон 0878413012 – Николай Павлов – Никята.

Сплитборд фест

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.