TRANSFIGURATION FESTIVAL 2015 в Родопите

1
 

Сподели

Shares

TRANSFIGURATION FESTIVAL 2015

Живописното село Долен в Югозападни Родопи ще приюти първия TRANSFIGURATION FESTIVAL. Той е планиран за дните от 6 до 9 август това лято и ще събере на едно място музиканти като Baba Zula от Турция, Балканскy с Теодосий Спасов, Irfan, Villagers of Ioannina City, smallman, Кайно Йесно Слонце, Vataff Project, Mytrip, The Third Man.

Baba Zula
Baba Zula

В програмата на родопския фестивал влизат и работилници и лекции на водещи специалисти и артисти като Ивайло Петров, Роботев, АСЕМ, Бъдеще сега. В село Долен ще бъде направена и премиера на документалния филм „Това е България“. Предвидени са още детски кът, къмпинг зона, охраняем паркинг, места за отдих, туристически маршрути.

Идеята за TRANSFIGURATION FESTIVAL се заражда сред кръг от артисти, творци и активни хора от българската културна сцена. С фестивала в село Долен те искат да постигнат едно културно разнообразие, запазване на връзката между човека и природата и съобразено с духа на архитектурно-историческия резерват на селото. Затова и цялата архитектура на фестивала, от сцените, до най-дребния детайл, ще бъдат изработени специално за събитието от камък, дърво, плат и глина – обещаха организаторите.

Село Долен се намира на 28 км източно от Гоцe Делчев. То е архитектурен резерват, в който са запазени както характерната атмосфера на традиционното родопско строителство, така и останките на множество исторически забележителности от тракийска древност и стари български църкви.

Билетите ще бъдат в продажба от 27 април. Очаквайте подробности за цените и броя им, който ще бъде строго лимитиран.

Повече за TRANSFIGURATION FESTIVAL 2015 ще намерите тук.

TRANSFIGURATION FESTIVAL 2015
Irfan

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Уникален фестивал , много добра организация , страхотно преживяване .
    Пиян музикант на последната вечер ! фронтменът на Кайно Йесно Слонце …жалко за усилията !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.