Дизела нагоре по Айфеловата кула

0
 

Сподели

Shares

20 март е денят, в който Дизела се изправя пред ново предизвикателство – голяма желязна планина, или иначе казано – Айфеловата кула. Той участва в състезание за скоростно изкачване по стъпалата на емблематичната кула.

Състезанието La Verticale de la Tour Eiffel се организира за първи път. Участниците в него се избират от международен комитет от експерти и очевидно Кирил Николов е заслужил признанието им с постиженията си. Допуснати са само 41 професионалисти от 15 страни (33 мъже и 8 жени), плюс 20 любители, избрани на лотариен принцип.

Ето какво ни разказа Кирил Николов-Дизела преди заминаването си за Франция:

Дизела

 

Какво е новото ти предизвикателство?
Ще участвам в едно състезание в Париж – ще се изкачвам по стълбището на Айфеловата кула. Блокът ми има 17 етажа, а кулата е с 1665 стъпала.

Тичането по стълби различно ли е от планината?
Да, много. Проблемът е, че в България няма кой знае колко места с много стълби. Мога да тренирам в Шумен, на Копитото на Витоша, но там ми се завива свят и е неудобно по витата стълба. Става и на язовината стена на Кърджали.

Обичаш ли да взимаш асансьор?
Да, редовно. Ползвам го, когато не тренирам за Айфелова кула. Пазя се преди състезания, избягвам такива натоварвания. Живея на 14-ия етаж и трябва да се е развалил асансьора, за да се кача пеша до вкъщи. Когато си е тренировка, си е тренировка.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.