Ocean Gravity: гмуркане в космоса

1
 

Сподели

Shares

Краткият филм на Гийом Нери Ocean Gravity пренаписва правилата на подводния свят и ни пренася в състояние на безтегловност. В него, точно като в космоса, вече няма горе и долу. Океанът се превръща във вселена, човекът – в сателит, а морското дъно – в непозната планета.

Нери описва изживяването поетично: „Откакто се помня, гмуркането стимулира въображението ми и ме кара да фантазирам за завладяването на космоса. Да докоснеш морското дъно или да стъпиш на неизследвана планета – това са две фантастични приключения, които подхранват жаждата ми за непознатото. Откриването на това уникално място (до селото Типута на атола Рангироа във Френска Полинезия) ни позволи да покажем визуалната близост между двете вселени – на водата и въздуха, океана и космоса.“

Ocean Gravity е заснет без никакви специални ефекти. И в този филм зад камерата е половинката на Нери Жюли Готие, самата тя – рекордьорка на Франция по свободно гмуркане (-68 м). Тя също снима със задържане на въздуха, без да използва акваланг.

Още за Гийом Нери вижте тук.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.