Братството на феникса

1
 

Сподели

Shares

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) има интересен проект за опазването на египетския лешояд в Източните Родопи. Той е озаглавен „Братството на феникса“ и беше номиниран от фирма VAUDE за надпреварата на European Outdoor Conservation Association – асоциация на предприемачи, занимаващи се с осигуряване на оборудване и екипировка за активности на открито.

Египетски лешояд. Снимка: Калоян Христов
Египетски лешояд. Снимка: Калоян Христов

Проектът, целящ да съхрани едни от най-харизматичните птици в света, в момента има нужда от силна подкрепа. До 31 март 2015 г. можете да гласувате за „Братството на феникса” (The Brotherhood of the Phoenix) на Outdoorconservation.eu. Колкото повече хора гласуват, толкова по-голям шанс има проектът да бъде финансиран с 30 хиляди евро.

Египетският лешояд е птица, изправена пред риска да изчезне от страната. „Братството на феникса” има нужда от подкрепа, за да намали човешкото безпокойство и случаите на отравяне на редките птици в България.

Египетски лешояд. Снимка: Staffan Widstrand
Египетски лешояд. Снимка: Staffan Widstrand

Повече за проекта можете да научите тук.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Вижте още снимки на египетски лешояди от района на Източни Родопи на блога ми посветен на природна фотография и мониторинг. В края на октомври миналата година посетих същия район специално за снимки на лешояди и орли, но тогава Египетските вече си бяха заминали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.