Световни успехи за ски ориентировача Станимир Беломъжев

0
 

Сподели

Shares

Станимир Беломъжев е най-добрият ни състезател по ски ориентиране. Приключващият сезон пък се оказа най-успешният в кариерата му.

Станимир Беломъжев
Станимир Беломъжев (в средата) със златния си медал от европейското първенство.

Станимир стана европейски шампион, добави сребърен и бронзов медал от континенталното първенство, а за финал спечели и два сребърни медала от световното. Всички тези успехи го изкачиха на първото място в световната ранглиста.

Станимир Беломъжев
Беломъжев спечели европейската титла в дисциплината спринт от първенството в швейцарския зимен център Ленцерхайде. Това беше неговото второ поредно европейско злато в спринта, след победата му през миналата година.

Станимир Беломъжев
Станимир веднага след победния си финал.

В средната дистанция Станимир завърши трети, а заедно с Антония Григорова-Бургова спечелиха сребро в спринтовата щафета, като допуснаха пред себе си само двата отбора на Швеция, но единият от тях участваше извън класирането.

Станимир Беломъжев, Антония Григорова-Бургова
Антония Григорова-Бургова и Станимир Беломъжев след щафетата на европейското първенство.

На световното първенство в Хамар/Льотен (Норвегия) Станимир остана само на 4 секунди от златото в спринта, спечелено от руснака Андрей Ламов. Българинът финишира втори и в средната дистанция, този път на 13 секунди от победителя Стафан Тунис (Финландия).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.