„Няколко думи“ и много ски за Кандид Товекс

0
 

Сподели

Shares

Спомняте ли си двете кратки филмчета „One of those days“ на Кандид Товекс, с които обърна всичките ни представи за ските? Трудно ще сте ги пропуснали. Ето че сега френският екстремен скиор се появява в цял едночасов филм, посветен на неговата персона. Името му е „Few Words“ – няколко думи, и проследява живота на талантливия, изобретателен скиор.

„Няколко думи“ е съвсем уместно заглавие за този филм, защото карането, за щастие на всички ски фенове, е много повече от приказването.

„Този филм ни дава представа за легендата зад ски маската и ни отвежда до най-красивите планини на планетата.“ – казват създателите на „Few Words“.

„Few Words“ вече е носител на няколко награди за документален филм.

Кандид Товекс
Кандид Товекс. Снимка: Fubiz

Кандид Товекс има богат опит зад гърба си. Той се качва на ски общо взето с прохождането си – на две годишна възраст. На 8 е член на местния ски клуб в Клюзаз. А на 14 вече е шампион на Франция във дисциплината „спускане по бабуни“ и професионален скиор. На 17 славата на французина става световна след като взима златото за биг еър на X Games. Първо място в игрите той печели и през 2003-та, но в друга дисциплина – халфпайп, а през 2007 и за слоупстайл. По-късно Товекс се вдъхновява от сноуборда като успоредно с това започва да търси алтернативни ски изживявания, каквито можем да видим и във филмите му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.