Петър Морчев от Сърф шоп Бургас за СЪРФ ЕКСПО 2015

0
 

Сподели

Shares

Между 26 и 31 март в София, и по-точно в Софарма Бизнес Тауърс, за поредна година гостува СЪРФ ЕКСПО 2015. То събира на едно място много водни спортове, нови марки и продукти, някои от които ще бъдат представени ексклузивно. Входът, както винаги, е свободен, а повече за това, което ни очаква на изложението, ни разказа основният виновник за него – Петър Морчев от Сърф Шоп Бургас.

СЪРФ ЕКСПО 2015

Продукти за какви спортове представяте на СЪРФ ЕКСПО 2015?
На изложението ще има продукти за кайтсърф, уиндсърф, уейкбординг, SUP, лонгбординг и техните аксесоари, както и лайфстайл стоки от бански до суитшърти.

От кои марки са те?
Основните марки са North Kiteboarding, North Sails, RRD (Roberto Ricci Design), ION, NeilPryde, NP (линията на NeilPryde за неопрени и аксесоари), Prolimit, Nobile, Ocean Rodeo, Brunotti и други.

Кой е най-култовият продукт според вас?
Първите серийни фойл дъски, които представяме в България.

Разкажете ни малко повече за тях?
Фойл дъската е сърф с подводни криле, които са разположени на около метър под дъската във водата. Този дизайн кара борда да напусне повърхността на водата при развиване на скорост.

Първата фойл дъска е създадена през през 1993 г. от сърфиста, станал воден скиор, Майк Мак. Идеята на дъската била да бъде теглена зад моторна лодка.

Леърд Хамилтън, знакова фигура в хващането на големи вълни с помощта на моторница, по-късно открил способността на фойл дъската да впрегне енергията на океана със засилване от джет, теглещ водача във водата. Манго Карафино, голям сърф спортист и воден инструктор от хавайския остров Мауи, е един от най-ранните разработчици на дизайна на фойл дъските за кайтсърф приложение. Дизайнът позволява на карача да се плъзга с движещите се вълни, а по-късно постига същия резултат с използването на хвърчило. Подводните крила премахват ефекта от вълни или неблагоприятни условия. За разлика от традиционните кайт дъски, които се движат по повърхността на водата, с фойл дъската и характеристиките на подводните криле, карачът може да катери почти срещу вятъра.

В резултат на намалено триене на подводните криле, могат да бъдат постигнати високи скорости и по-голямо повдигане при по-слаб вятър в сравнение с конвенционалните модели.

СЪРФ ЕКСПО 2015

Кой консултира и дава съвети на посетителите? Разкажете ни малко повече за нещата, които можем да научим на изложението.
Всички в екипа на Сърф Шоп Бургас са опитни и активни спортисти. Клиентите получават съвети за екипировката спрямо нуждите и уменията им, а на съвсем начинаещите ще им бъде обърнато особено внимание и дадени насоки за максимално успешния им старт в съответния спорт.

Сърф Шоп Бургас има за цел да създаде общество от запалени фенове и практикуващи водни спортове, които да комуникират и обменят опит, затова с удоволствие споделяме нашия опит в карането, трикове, техники и практики във водните спортове. Докато си избирате екипировката, вече ще сте с поне един урок напред.

С какво работно време е сърф експото?
Ще работи от 10 до 20 ч. всеки ден от 26 до 31 март. Мястото е Софарма Бизнес Тауърс, а входът е свободен за всички посетители.

Още за СЪРФ ЕКСПО 2015 можете да научите тук.

СЪРФ ШОП БУРГАС

Какво ново да очакваме за предстоящия сезон в Сърф Шоп Бургас?
Сърф Шоп Бургас ще представи няколко нови марки на българския пазар през 2015 г. Сред тях за Ocean Rodeo, които произвеждат едни от най-добрите сухи неопрени и Brunotti, които, освен кайтсърф дъски, правят и страхотни лонгборди.

Сърф Шоп Бургас се намира на ул. Михаил Лермантов 46 в Бургас офлайн и на SurfShopBurgas.com онлайн.

СЪРФ ЕКСПО 2015

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.