Крис Шарма изкачи един от най-трудните маршрути в света

0
 

Сподели

Shares

Крис Шарма направи поредното си голямо изкачване, с което най-трудните маршрути в катеренето станаха пет. Става въпрос за маршрута Ел Бон Комбат близо до Барселона, който е с категория 9b/+.

Ако бъде потвърдено, че е 9b+, Крис Шарма ще се окаже автор на изкачване с най-високата категория света.

Крис Шарма
Снимка: Chris Sharma, Instagram

 

Опитите на Шарма да премине Ел Бон Комбат са му отнели осем месеца. Започвайки да опознава маршрута още през юни 2014, страстта му се разпалва, както пише той, и се отдава на 200% на това изкачване. „Скалата, създадена от Майката Природа, като че ли е предназнача точно, за да бъде катерена.“ – пише още той в Instagram.

След изкачването си на La Dura Dura (9b), също в Испания, Шарма се фокусира върху разширяване границите на спортното катерене, търсейки нови и все по-трудни маршрути. С Ел Бон Комбат той отново го направи. Очакваме да разберем точната категория на испанския маршрут, но при всички положения, Крис Шарма направи изкачване, с което променя стандартите в катеренето.

Припомняме, че Крис Шарма е атлет на българската компания за производство на катерачни стени Walltopia. Освен с топ катерач в отбора си, тя може да се похвали и с факта, че е водеща в своя бранш в световен мащаб.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.