Оскаровият „Моята разходка в дивото“ – на София Филм Фест

5
 

Сподели

Shares

„Моята разходка в дивото“ трябва да бъде видян. От всеки, който поне веднъж е искал да остави всичко и да тръгне. Пеша, сам, сред дивата природа. И от всеки, търсещ спасение от болката, среща със себе си или просто усещане за пълна свобода.

„Моята разходка в дивото“ – София Филм Фест - Рийз Уидърспун
Филмът на режисьора Жан-Марк Вале, нашумял с „Клубът на купувачите от Далас“ разказва истинската история за самотното, продължило 1100 мили пътуване пеша на Черил Стрейд по Тихоокеанския хребетен път (Пасифик Крест Трейл). Преследвана от спомена за майка си, тя тръгва по пътя без никакъв опит и след години безразсъдно поведение, пристрастяване към хероина и провален брак. „Моята разходка в дивото“ разкрива по впечатляващ начин страховете и радостите ѝ в пътешествие, което я побърква, дава ѝ сили и в крайна сметка я излекува.

То е пресъздадено много достоверно от Рийз Уидърспун, която дори получи номинация за „Оскар“ за ролята.

„Моята разходка в дивото“ – София Филм Фест - Рийз Уидърспун
Лора Дърн, която играе майката на Черил, също беше номинирана за наградата на Академията за поддържаща роля.

Сценарият на Ник Хорнби, писан по мемоарите на Черил Стрейд, пък получи номинация за най-добър адаптиран сценарий от Гилдията на американските писатели.

„Моята разходка в дивото“ – София Филм Фест - Рийз Уидърспун
Рийз Уидърспун в ролята на Черил Стрейд

Ето кога и къде можете да гледате филма:

20.03.2015
Cinema City Mall of Sofia – 19.00 часа

23.03.2015
Културен център “G8″ – 18.30 часа

28.03.2015
Дом на киното – 18.00 часа

„Моята разходка в дивото“ – София Филм Фест - Рийз УидърспунВижте програмата за излъчване на филма и купете билети от тук

 

Сподели

Shares

5 КОМЕНТАРИ

  1. Ауу, много кофти… изобщо недейте… там к’вото. Значи първо: никога не почвай филм за пътешествие с отлепяне на нокътя, на палеца и то на крака! Never EVER do that! Второ: никога не вземай актриса с изграден имидж на „тъпа блондинка“ за главната роля във филм за духовно извисяване и/или пречистване. И трето: просто си дръпнете „Tracks“ (2013) и не се занимавайте с глупости.

  2. Благодарим за ценните съвети :) Ние пък имаме един друг принцип – да не хейтим. Повярвай, много помага :)

  3. Не знам какви принципи имаш, но комплекса за малоценност е виден. Коментара е критика насочена към създателя на тая боза и към хората, които търсят мнение за филма лишено от клишета в стил: „трябва да бъде видян“, „разкрива по впечатляващ начин“, „пресъздадено много достоверно“ и „любимите“ на всички препратки към номинациите.

    „Искаше чантичка – купих ти чантичка. Ти просто не си във форма.“ ;]

  4. И четвърто: Никога ever не пиши императивно за нещо, в което си невежа.

    Рийс Уидърспун с „изграден имидж на тъпа блондинка“?! Хаха, точно тя е една от актрисите, които със сериозните си роли разбиват клишето „тъпа блондинка“ , а в Legally blonde го прави и по комичен начин. Дори няма да уточнявам многобройните номинации и награди, високия рейтинг на повечето й филми и многото случаи, в които освен на екрана, така и извън него показва доста висока интелигентност.

  5. Снощи гледах филма по HBO. Още веднъж адмириции към тях,защото дават винаги качествени филми.Класен филм! Днес веднага потърсих повече информация за него и ето ме тук.Поздравления за целия екип и главната героиня.. Уважаемо „драконче“ ти сигурно нямаш 18 затова разсъждаваш така..1000 мили са си 1000 мили пеш…един нокът,неудобни обувки..Това е по действителен случай,моля! Страхотен филм!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.