Фрийрайд лекция и прожекция в София

0


Дата на събитието: 10.03.2015

Сподели

Shares

„Минало, настояще и бъдеще на фрийрайда в България“ е темата на поредната лекция в Полския институт в София. Тя ще се проведе на 10 март от 18:30 ч. Освен нея, ще можем да видим и тематичен филм – българският „Следи“, който взе специална награда на Банскофилмфест 2014.

Лекцията ще водят Петър Гевренов, Георги Георгиев – Черния, Красимир Стоянов и Момчил Панайотов. Те ще ни разкажат за първите стъпки на екстремните ски в България, възможности, обекти и екипировка.

Фрийрайд ски лекция и прожекция в София

 

Филмът „Следи“ е на режисьора Алеко Желязков, а негов сценарист е Момчил Панайотов. Той не само показва красиви и екстремни моменти от изминалите ски-сезони, но и ни връща в годините, когато освен извънпистово каране друго не е съществувало. Няколкото сюжетни линии на филма ни срещат както със спомените на първите смелчаги, навлезли със ски в планината още в края на 40-те години на миналия век, така и с наследниците им по дух – днешните “панти” (фрирайдъри и екстремни скиори), преоткрили този спорт на тийнейджърска възраст през 90-те. Те създават и организацията на екстремни и свободно ски БАССЕС.

10 март, 18:30 ч.
Вход: 3 лв.
Адрес: Полски Институт в София, ул. „Веселц“ 12

Организатори са Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.