Първото издание на “X Lines” беше за най-малките

0
 

Сподели

Shares

След 15 годишна пауза, любимата на софиянци планина отново има своето състезание по ски и сноуборд в дълбок сняг

X Lines
X Lines. Снимка: Консепт Криейтив

От 6-ти до 8-ми март на Витоша се проведе пилотното издание на състезанието “X Lines 2015”. То беше насочено към любителите на екстремните ски и сноуборд.

Състезанието беше първото подобно мероприятие в „домашната“ на софиянци планина от 15 години насам и предизвика интереса на някои от най-добрите родни скиори и сноубордисти, но също така и на много не професионалисти, дошли да изпитат тръпката от карането в дълбокия сняг.

По предварителна регистрация в състезанието трябваше да се включат близо 100 човека от цялата страна, както и двама чуждестранни участници от Чехия и Южна Африка.

Организаторите от Консепт Криейтив, бяха решили за първи път на родна земя, да дадат шанс и на най-малките да участват в подобно мероприятие и успяха да предизвикат интереса на много деца и младежи.

X Lines. Снимка: Консепт Криейтив

За съжаление, поради много лошите метеорологични условия – слабата видимост и силен снеговалеж, състезанието за големите, планирано да се проведе в съботния ден беше отложено за неделя. В неделния ден, планината осъмна с над 80 см нов сняг, гъста мъгла и висока лавинна опасност, което принуди организаторите да отменят старта.

За да не се разочароват най-малките привърженици на фрийрайд ските и сноуборда, дошли да участват в състезанието, организационния комитет на събитието бързо успя да намери алтернативен склон без лавинна опасност и с по-добра видимост, за да успее да реализира поне събитието за децата.

В надпреварата се включиха общо 25 младежи на възраст от 7 до 16 години, които показаха много хъс, умения и потенциал за развитие.

X Lines. Снимка: Консепт Криейтив
X Lines. Снимка: Консепт Криейтив

Най-добре представилия се скиор в състезанието – 14 годишния Ивайло Димитров си тръгна с чисто нови ски Факшън. В категория сноуборд най-добре се представи 16 годишната Мила Димитрова, която се сдоби с нови очила и ваучер на стойност 300 лева за пазаруване от магазин Стената. Организаторите наградиха също и най-младия участник в състезанието – 7 годишната Катерина Ваклиева, както и участника с най-атрактивно падане – Георги Вачков.

От Консепт Криейтив казаха след състезанието: „Целта на “X Lines” е чрез множество съпътстващи прояви да се превърне в една добра традиция, която ежегодно да предизвиква интереса на все повече млади хора и любители на белите спортове и да ги събира заедно в планината. „

Събитието се проведе като част от календара на Столична община и беше част от програмата „София – Европейска столица на спорта за 2018“.

X Lines. Снимка: Консепт Криейтив
X Lines. Снимка: Консепт Криейтив

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.