Уайуаш или звукът на истинското в теб

0
 

Сподели

Shares

„Уайуаш? Уайуаш кон бисис?! Но. Но, нооо… Ес импосибле. (Уайуаш? Уайуаш с колела?! Не. Не, неее… невъзможно е.)“ Това чуват от местните трима приятели, които потеглят през зимата на 2014-а на самостоятелно колоездачно приключение из Андите, в търсене на едно истинско изживяване. Целта им: да обиколят с велосипеди една от най-красивите, но и опасни планински вериги в света – Уайуаш.

Идеята хрумва на американците Джоуи Шуслър, Сам Сюърд и Томас Удсън спонтанно, предизвикана от стремежа им да направят всяко следващо свое приключение по-вълнуващо от предишното. Януари е през дъждовния сезон в Андите, затова тамошната пустош би трябвало да е напълно… пуста. Тримата се надяват да станат едва втората група, завършила този маршрут с колела. Оказва се обаче, че са подценили неумолимите атмосферни условия, с които ще се сблъскат по време на едноседмичното си пътешествие над линията на гората.

Приятелите записват първи спускания по скалисти кулоари и през проходи на височина 5000 метра, любуват се на изгрева, заобиколени от едни от най-високите върхове в Перу, и заспиват със звука на срутващи се ледени маси от глетчерите.

В крайна сметка не успяват да завършват обиколката. Уайуаш шамаросва амбициите им с дъждовни бури, мозъчни сътресения и размахани пистолети.

Тримата приключенци обаче задоволяват любопитството си за нови места и усещания и заздравяват приятелството си. Уайуаш е историята на едно истинско приключение и предизвикателствата, които то носи.

Филмът спечели през миналата година наградата за най-добро приключение от фестивала Adventure Outdoor и наградата за най-добър нов филммейкър от Фестивала на приключенския филм в Боулдър, а освен това намери място в официалните селекции и на още един куп международни филмови фестивали.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.