Състезание по свободно гмуркане в България

0


Дата на събитието: 14.03.2015

Сподели

Shares

Sofia Freediving Cup

На 14 март в Банкя ще се проведе четвъртото състезание по свободно гмуркане в България – Sofia Freediving Cup 2015. Над 30 състезатели от шест държави ще мерят сили в басейн.

Гмуркачите ще се борят в различни дисциплини, задържайки дъха си, без да използват водолазни бутилки.

Sofia Freediving Cup
Виктория Данова. Динамична апнеа с плавници

В събота (14.03.2015) от 16:30 ч започва статичната апнеа: максимално задържане на дъха, лежейки неподвижно на повърхността. След обедната почивка състезателите ще се съревновават в други две дисциплини – динамична апнеа с плавници и без плавници. Динамичната апнеа представлява хоризонтално плуване на един дъх под вода със или без плавници (като при бруст стила). Целта е да се покрие максимална дистанция, без значение от времето на гмуркане.

Статична апнеа
Статична апнеа

Басейнът, в който ще се проведе Sofia Freediving Cup 2015, е 25-метров с дълбочина 1,4-1,8 метра. Намира се СБР “Здраве“ на ул. Г. С. Раковски 15, Банкя (вход откъм ул. Максим Горки 7). Карта можете да видите тук.

Състезанието ще се проведе по правилата на AIDA, а негови съдии ще бъдат Дария Съботин (Сърбия) и Ведран Милат (Хърватска).

Sofia Freediving Cup 2014
Sofia Freediving Cup 2014

Sofia Freediving Cup 2015 се осъществява с любезната подкрепа на фирма „Дайвтек“ ЕООД – официален вносител на Suunto и Aqua Sphere за България.

Следете 360mag още новини от Sofia Freediving Cup 2015.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.