Фрийрайд състезание на Витоша

0


Дата на събитието: 06.03.2015

Сподели

Shares

Зрелищна ски и сноуборд надпревара в необработен терен ще има от 6 до 8-ми март на Витоша. Участниците в състезанието X Lines ще мерят сили в дълбокия сняг в местността Резньовете и Лале 2.

Ски
Снимка: Консепт Криейтив

„Домашната планина“ Витоша за пръв път от 15 години насам ще бъде домакин на фрийрайд състезание.

Сноуборд
Снимка: Консепт Криейтив

Както вече 360mag писа, събитието ще предизвика някои от най-добрите родни скиори и сноубордисти, но ще даде шанс и на много други непрофесионалисти да изпитат тръпката от карането по необработен терен.

Организаторите съобщиха, че до момента записаните за участие са над 80 човека от цялата страна, като има състезател дори от Южна Африка.

Витоша X Lines ще бъде едновременно самостоятелно състезание с отделно класиране, но и в същото време ще бъде финалния кръг на фрийрайд сериите – Freeride BG Tour 2015, които включват в себе си общо 3 кръга на 3 планини и един общ победител.

Сноуборд
Снимка: Консепт Криейтив

Програмата за съботния ден ще бъде най-натоварена – тогава ще се проведе състезанието в категории Мъже и Жени, практичната лекция за деца и младежи и всичко ще завърши със свежо парти в хижа Алеко. По време на партито ще се проведе и церемонията по награждаването на победителите, за които има подготвен богат награден фонд.

Ски
Снимка: Консепт Криейтив

X Lines 2015 ще бъде първото издание на събитието, а организаторите от Консепт Криейтив имат амбицията да го превърнат в една добра традиция, която да развиват в бъдеще и ежегодно да предизвикват все по-голям интерес.

Повече за състезанието, включително подробна програма за трите дни, можете да намерите тук.

X Lines

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.