Наградени от ISPO продукти – в България (част 1)

0
 

Сподели

Shares

Вече представихме различни продукти, получили награда от най-голямото изложение за зимни спортове в света – ISPO 2015. Най-хубавото е, че част от наградените на изложението облекла и екипировка ще можем да намерим и в България. Такива са, например, три продукта на фирмата за планински спортове Salewa:

Speed Ascent Gtx

Наградени от ISPO продукти – в България - Speed Ascent Gtx
Има скорост, която може да ви уплаши и такава, на която можете да се доверите. С двуредните си връзки и припокриващия език, осигуряващи идеална опора за крака, тази обувка е направена за втория вид скорост. Помагат и характеристики като собствената технология Take-Off на Salewa, предварително фиксирана позиция на пръстите, мембраната от Gore-Tex и системата на VIBRAM Rollingait, при която подметката има рокер-форма, т.е. извита е нагоре при петата и пръстите, и позволява по-бързо ускорение и по-безопасно стъпване.

Speed Ascent Gtx
North-X

Наградени от ISPO продукти – в България - North-X
Ледокопът North-X предлага изключително удобство във всеки етап на техничния алпинизъм – подход, катерене, осигуряване и откатерване. Иновативният елемент за опора на ръката е самоблокиращ се и с регулируема височина без използване на инструмент. Ергономичната глава пасва идеално на ръката за удобно използване като пикел. Темлякът с 5 килонютона сила на скъсване позволява бързо установяване на осигурителни точки в твърд сняг. Шипът от твърда сплав не се хлъзга на никаква повърхност.

Наградени от ISPO продукти – в България - North-X
Наградени от ISPO продукти – в България - North-X
Хибридно вълнено яке Sesvenna

Наградени от ISPO продукти – в България - хибридно вълнено яке Sesvenna
Якето е направено от Durastretch рипстоп – изтъкан подсилен плат, устойчив на скъсване. Разработен е от текстилните инженери на Salewa в сътрудничество с фирмата Schoeller. Плетката от вълна и найлон и допълнителната обработка (3XDRY и Coldblack) осигуряват здравина и защита от стихиите (протъркване, сняг, вятър, слънце…), топлина и дишане на материята. Ще сте благодарни и за страничната вентилация, регулируемата качулка, ергономичната кройка на ръкавите и боди-мапинг изолацията (по-дебела е там, където тялото има по-голяма нужда от топлина).

Salewa

Продуктите на Salewa можете да намерите в Adventure Shop онлайн и във физическия магазин, който се намира на бул. „Черни връх“ 84 в София.
Повече за Adventure Shop и Salewa вижте тук.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.