Go for a flight above Namibia

0
 

Сподели

Shares

Трейлърът за полетите на акропарапланериста Веселин Овчаров в Намибия вече е факт:


Пътешествието е било изпълнено с приключения:

„За да открием едно място за излитане, се наложи да следваме следи от зебра нагоре по хълм“, разказва Весо.

Въздушното сафари на българския пилот и неговия сръбски приятел Петър Лонкар започва при дюните на прочутия Бряг на скелетите в Намибия, където силните ветрове им позволяват да летят на 20 км нагоре и надолу по крайбрежието, само на няколко метра от Атлантическия океан.

„Никъде другаде по света няма толкова специален терен“, обяснява Весо. „Въпреки това ни се налагаше да търсим подходящи условия. Беше необичайно ветровито – понякога до 100 км/ч, и затова преминахме над 5000 км с кола, в търсене на правилния спот.“

Филм на седмицата: Go for a flight above Namibia - Весо Овчаров
„Правилният спот“ е бил някъде, където вятърът духа с 20-25 км/ч, почти перпендикулярно на брега, което създава идеалните предпоставки за въздушните акробатики на Овчаров и Лонкар – бръснещи полети над пясъка, достатъчно близо, че да го докоснат с пръсти и крака, често в идеален синхрон.

След като напускат брега, по-топлата вътрешност на страната предлага страхотни условия за крос кънтри парапланеризъм и за още акро. Всъщност, „топло“ е меко казано с температура от 50 градуса.

Разбира се, жегата е една от най-малките им грижи – Намибия е пълна с отровни същества.

„В един момент върху Петър дори скочиха скорпиони“, казва Овчаров.

Затова, най-добре си е там горе, във въздуха – любимото място на Весо.
На земята ги спасяват органичните барове със супехрани Roo‘Bar, с чиято подкрепа беше реализирана намибийската експедиция:

„Наистина ни помогнаха да оцелеем в тези условия, всяка друга храна би се развалила за толкова време и то на такива температури. Никога не ни омръзнаха, благодарение на разнообразните си вкусове! Освен нас и децата в Африка успяха да ги опитат и усмивката им говореше сама за качеството“, доволен е Весо.

Филм на седмицата: Go for a flight above Namibia - Весо Овчаров

Самият филм трябва да излезе до седмица, но и от неокончателната версия си личи, че в него става дума за епични полети и изключителни пейзажи.

ВИЖ ОЩЕ за Веселин Овчаров тук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.