Френски колоездачен отбор с българско име

0
 

Сподели

Shares

Френски колоездачен отбор вече носи името на българска марка велосипеди. Martigues SC DRAG Bicycles е новото име на френския шосеен колоездачен отбор Мартиг. Освен името, велосипедите и треньорът също са от България – Христо Зайков, който е трикратен победител в Обиколката на България.

Martigues SC DRAG Bicycles

„Горд съм, че отборът ще се състезава с български велосипеди, при това със съзнанието за качеството на DRAG. Самочувствието ми е повишено и поради същата патриотична причина – българска марка ще придобие място на световния колоездачен пелотон.”, коментира дългогодишният треньор на френския тим Христо Зайков.

Подобаващо на името си, френският отбор ще се състезава в шосейните надпревари с велосипеди на българския производител DRAG Bicycles. Интересен е и фактът, че от началото на 2014 г. DRAG е официален доставчик на Европейския колоездачен съюз.

Martigues SC DRAG Bicycles

Състезателният модел на Martigues SC DRAG Bicycles е велосипедът DRAG Bluebird. Сред колоездачите, триумфирали с него, е европейската шампионка Анна Соловей. Моделът има и пистов аналог, който е носител на десетки златни медали на европейски и световни първенства.

„Започнахме външните си изяви на колоездачната сцена с Украинския национален отбор още през 2008 г. и извоювахме многократни победи, а днес френският Martigues DRAG Bicycles е първият, който носи нашето име.”, отбелязва Драгомир Кузов, собственик на българската компания производител.

Martigues SC DRAG Bicycles

Martigues SC DRAG Bicycles обединява 17 колоездачи, които се подготвят активно за националните френски състезания. Отборът направи своя сезонен дебют на 14 февруари по време на Grand Prix de Brignoles. А на 22 февруари стартира в престижното състезание в Марсилия – Grand Prix Souvenir Jean Masse.

„Убеден съм, че това един колоездач да се състезава във Франция е една от малкото възможности да успее в колоезденето на световно ниво. Развитите по отношение на колоездене страни изпращат младите си таланти в Италия, Испания и Франция.”, споделя впечатленията си Христо Зайков. Подобна възможност има и 31-годишният бургазлия и олимпийски състезател Радослав Константинов, който е единственото българско попълнение в отбора. През 2014 г. като част от тим Мартиг колоездачът печели две национални френски състезания. Второто чуждестранно присъствие във френския тим е на южноафриканеца Кристофър Дженингс, бивш член на отбора La Pomme Marseille.

С обновена визия са и колоездачните екипи на отбора, върху които фигурира и логото на българската марка DRAG Bicycles.

Martigues SC DRAG Bicycles

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.