Линията на Боговете

0


Дата на събитието: 14.03.2015

Сподели

Shares

Задава се интересно, полезно и забавно състезание за любителите скиори и бордисти. То ще бъде в зимната планина – района на Ски зона Добринище, на 14 март и е наречено “Линията на Боговете“. Програмата му е много разнообразна и включва неща като тичане с надуваеми снегохдки, търсене с пипс, сонда и лопата, пренасяне на „пострадал“, каране с въже, слалом и скокове.

Линията на Боговете

“Линията на Боговете“
14 март 2015, събота
Ски зона Добринище

Състезанието ще бъде на няколко етапа. Така скиори и сноубордисти ще се забавляват заедно и ще работят в екипи, прилагайки основни техники за оцеляване в планината.

Ще има екипи от по 9 човека, които ще се придвижват с надуваеми снегоходки Small Foot до определена зона край хижа Безбог. Те ще имат търсещо устройство (пипс), сонди и лопати, с които да намерят заровена в снега раница в ролята на „пострадал“. След изравянето на раниците, екипите се разделят на по трима човека и един от тях ще трябва да симулира пострадал в планината, който другите двама да пренесат до определено място. След като групата пренесе “пострадалия” в изходната позиция, идва ред на ските и бордовете, с които ще се прави спускане с въже. Групата ще трябва да тренира координацията и комуникацията си в този етап. Ще има и моменти с повече адреналин като спускането по по-бърз участък със слалум. По трасето ще има и малък скок, висок 1,5 – 2 метра.

Сплитборд
Освен всичко останало, ще можете да тествате и сплитбордове. Снимка: Splitshop

Главен съдия на състезанието ще бъде Иван Тодоров. Той е фрийрайд инструктор и международен фрийстайл съдия.

В деня на състезанието ще има организирани демонстрации по изготвяне на лавинен профил, както и тестове на сплитборд.

Записването става онлайн на сайта LineSickers.com. Таксата за участие е 20 лева и за да е още по-хубаво, в нея е включва и дневна карта за лифта на Безбог. Имайте предвид обаче, че таксата не включва задължителната планинска спасителна застраховка.

И ако се чудите кои са тези Line Sickers, припомнете си за поредицата събития в SOHO, наречени „Pray for Snow“. Организатори на „Линията на Боговете“ са същите хора с въображение и любов към зимната планина.

И помнете – планината учи победители!

Хижа Безбог
Хижа Безбог. Снимка: Splitshop

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.