Прожекции на филма за Дизела „Reach Your Limits“

0


Дата на събитието: 22.02.2015

Сподели

Shares

Reach Your Limits

Филмът за предизвикателството Ком-Емине за 5 дни на Кирил Николов-Дизела ще има още прожекции след официалната премиера.

Можем да видим „Reach Your Limits“ на 21 и 22 февруари в киното „Синема сити“, което се намира в Парадайс център на бул. Черни връх и в „Мол София“ на бул. Стамболийски в София.

Предвидени са още прожекции през март в Пловдив, Русе и Стара Загора.

Официалната премиера на филма беше на 18-и февруари в София, в рамките на второто издание на XCo Film Fest.

Филмът си заслужава да бъде видян не само от феновете на бягането и планините, но и от всеки, имащ нужда за пореден път да се убеди в силата на човешката воля и да намери вдъхновение за своите собствени малки или големи победи.

Той проследява хронологично целия опит за рекорд на Дизела – от приповдигнатото начало, през неимоверните трудности по трасето, до драматичния финал. Получил се е много истински разказ за страданията на Дизела и надмогването им.

Най-ценното в „Reach Your Limits“ може би дори не е самото документиране на спортния аспект на бягането, а напрегнатият разрез на взаимоотношенията, на вътрешната динамика в екипа, на това как всеки негов член преживява изпитанието. Става ясно, че те са като скачени съдове – стимулират се взаимно, но и всеки чувства огромна отговорност към останалите. И в крайна сметка дори и главният герой – Дизела, не би могъл да постигне това, което стори, без помощта, а понякога – и без необходимия „ритник“ от хората около себе си.

Повече за филма, включително интервю с Дизела, неговата треньорка и организатора и продуцент на филма, можете да намерите тук.

Дизела
Снимка: Камелия Атанасова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.