Игрите на зимата: Еърборд

0
 

Сподели

Shares

Казват, че ако видите първия сняг през очите на дете, ще познаете истинското щастие. Ние може и да сме пораснали, но още пазим онази радост от игрите в пръхкавия, прясно навалял сняг. Разликата е само в играчките, с които си играем…

Еърборд
Снимка: presse laplagne

В поредица от статии ви представяме игрите на зимата – сноукайт, спийдрайдинг, телемарк ски, каяк на сняг, еърборд, скибайк (сноубайк, сноубоб), 3ски, сноускут, сноусейлинг, леден уиндсърф, спускане с лопати. Всички игри на зимата можете да видите тук.

Игрите на зимата

Еърбордът е хай-тек залитане от традиционното пързаляне със шейни. Управлението му е много подобно на това да караш бодиборд в морето. Еърбордовете са надуваеми и имат в долната си част странични вдлъбнатини, които позволяват резки завои и бързо спиране. Техниката за каране се овладява лесно – за не повече от час, за разлика от повечето утвърдени зимни спортове, за които се иска постоянство и усилие. Допълнителни екстри са това, че бордовете са много леки и лесни за носене и не е необходима специална екипировка. Известни са случаи, в които с еърборд е достигана скорост от 130 км/ч.

Еърборд

Какво ви трябва:

Еърборд (вече се продават и в България)
Каска и протектори

Защо да пробвате:

Много лесен за учене и много забавен
За разлика от другите не се стои прав и не се пада с цяло тяло
Подходящ за всеки

Степен на трудност: 2
Достъпност в България: да

Повече за игрите на зимата можете да научите от пълния материал в брой ЗИМА 2013 на списание 360°. Ако сте пропуснали предишните броеве на списанието, свържете се с нас и ще ги получите на преференциална цена. А за по-сигурно, за да не пропускате брой в бъдеще, най-добре се абонирайте.

Зима 2013

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.