Raikko Cone – музика и енергия в движение

0
 

Сподели

Shares

Raikko Cone Bluetooth Speaker е портативна Bluetooth колонка с компактен и максимално изчистен дизайн. Конусовидната форма, сякаш вдъхновена от шлема на Дарт Вейдър, и малките размери позволяват лесното пренасяне на колонката и удобното ѝ поставяне на най-различни терени. А нали това е идеята – да можете да я вземете със себе си на ски, плаж или въобще когато сте на път?

Raikko Cone Bluetooth Speaker
Снимка: Свилен Георгиев

Лъскавият метален корпус пък гарантира, че Raikko Cone няма да се строши при първия удар, а ще ви служи вярно дори и в несъвсем комфортни условия – сред природата, например. Като стана дума за природа, да вметнем и че приятната опаковка на продукта е произведена от екологични материали.

Raikko Cone Bluetooth Speaker
Снимка: Свилен Георгиев

Колонката е съвместима с мобилни телефони, портативни игрални конзоли, MP3/MP4 плейъри, таблети и компютри. Най-хубавото е, че може да се свързва безжично с всички устройства, поддържащи Bluetooth (A2DP).

„Ама, как, бе, младеж, как да го свържа?“, ще попитате (или пък не). Лесно е – включвате копчето от долната страна на колонката на On и приветлив мъжки глас ви посреща с Device is ready for connecting. Това означава, че Raikko Cone вече автоматично е в Bluetooth режим. Сега ви остава само да активирате Bluetooth интерфейса и на вашето устройство, от което ще получавате звука, и да ги „чифтосате“. При повечето смартфони, например, просто отивате на Settings, после – на Bluetooth, включвате го на On и надписът Rаikko Cone се появява на екрана на телефона. Докосвате го и сте свързани. Това е.

Raikko Cone Bluetooth Speaker

Максималният обхват на безжичния сигнал е 10 метра, така че не става да слушате музика, докато летите с парапланер, а телефонът ви е на земята. Големи препятствия като мебели, стени и други електронни устройства могат да намалят обхвата.

Все пак, ако държите (или ако аудио устройството ви няма Bluetooth), можете да използвате за свързване с него и еднометровия стандартен кабел за слушалки. Имайте предвид, че в момента, в който свържете кабела, възпроизвеждането на звук чрез Bluetooth връзка спира.

Raikko Cone Bluetooth Speaker
Снимка: Свилен Георгиев

Ако аудио устройството ви поддържа тази функция, можете да пускате, спирате и сменяте песни от копчетата в долния край на колонката. Пак оттам управлявате и силата на звука.

Raikko Cone Bluetooth Speaker

С Cone можете дори да отговаряте на позвънявания на телефона, с който е свързана колонката чрез Bluetooth. За целта просто натискате удобното копче в горния край с нарисувана на него телефонна слушалка. Вграденият в колонката микрофон позволява да си проведете разговора без да вадите телефона, а за край пак натискате същото копче.

Стигаме и до другия най-важен компонент за една портативна колонка, освен удобството при употреба, а именно звука. Raikko Cone не разочарова и тук. Мъникът вади впечатляващо мощен саунд за скромните си размери. Мощността от 5 вата RMS е повече от достатъчна да ви осигури силен звук и на открито.

Raikko Cone Bluetooth Speaker

Вградената батерия издържа между 4 и 8 часа, в зависимост от употребата. Зареждането ѝ става посредством Micro USB кабел. Колонката, от своя страна, също може да зареди електронните ви устройства. Много полезно, когато батерията на телефона ви умре в планината, да речем.

Raikko Cone се продава на цена от 69,95 лв. на дребно, което си е направо евтино за качеството, което предлага. Затова слагайте конуса в раницата или направо в джоба и удвоете с любимата си музика удоволствието от времето, прекарано навън. Информация за това къде да намерите Raikko можете да видите тук.

Техническа спецификация:
Име: Raikko CONE Bluetooth® Speaker
Тегло: 252 г
Размери: 74 (д) x 74 (ш) x 65 (в) мм
Мощност: 5 вата RMS
Чувствителност: 80 dB
Говорител: 45 мм мембрана
Честотен обхват: 90 Hz – 20 kHz
Микрофон: Да
Батерия: Литиево-полимерна, 500 mA
Захранване: 5 волта
Свързване: 1 Micro USB кабел (за зареждане), 1 Line IN кабел (3,5 мм) и Bluetooth® (безжично)
Bluetooth® стандарт: 3.0 (A2DP, AVRCP)

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.