Fly Again: Хавайският филм на Веселин Овчаров

0
 

Сподели

Shares

Съвсем скоро парапланеристът Веселин Овчаров ще ни зарадва с нов филм. Fly Again разказва за силата на човешкия дух, за мечтите и тяхното реализиране, дори когато това изглежда невъзможно, за приятелството.

Хавайският филм на Веселин Овчаров
Снимка: Стефан Илиев

Филмът започва с думи на Весо Овчаров: „През последните години пътувахме до някои от най-епичните спотове за летене в света. Красотата на тези места беше подсилена от многото удивителни хора, които срещнахме по време на това пътешествие.“

Хавайският филм на Веселин Овчаров
Над залива Кахана на остров Оаху. Снимка: Petar Loncar

Един от тези удивителни хора е триатлонецът, сърфист, кайт-сърфист и, разбира се – парапланерист, Даниел Веласко. След тежък инцидент той остава прикован към инвалидна количка. Усмивката обаче никога не слиза от лицето му.

Хавайският филм на Веселин Овчаров
Над остов Оаху. Снимка: Jorge Atramiz

Весо Овчаров го среща на Хаваите – място с идеални условия за парапланеризъм. Хавайското приключение на българина преминава през много красиви локации и полети, включително и над високия 3055 м вулкан Халеакала на остров Мауи. Местен парапланерист обаче споделя с Весо, че най-впечатляващ е остров Кауаи.

Хавайският филм на Веселин Овчаров
Над южната страна на вулкана Халеакала. Снимка: Стефан Илиев

Именно колумбиецът Веласко, който е изследвал острова в продължение на 10 години, разкрива на Весо всички тънкости за условията на Кауаи и особено на мястото, където винаги е мечтал да полети, но никога не го е правил – назъбения бряг На Пали. Спотът е много труден за летене, вали почти ежедневно, но накрая времето се усмихва на българина и той осъществява мечтания от Даниел първи в историята акробатичен полет над брега.

Хавайският филм на Веселин Овчаров
Над брега На Пали

Това го вдъхновява за нова идея – да помогне на Дани да лети отново. От Fly Again ще разберете как преминава тандемният полет на Весо и Даниел и как той мотивира колумбиеца да се впусне в преследване на нови предизвикателства.

Хавайският филм на Веселин Овчаров
Тандемният полет на Весо и Дани

Мисията на филма е да събере средства за мотопарапланер, с който Дани отново да докосне небето. И нищо чудно да успее, защото хавайската експедиция на Весо има сериозен международен отзвук, дори японско списание публикува обширен материал за нея.

Освен на силната и много човешка история, във филма ще можете да се насладите и на кадри от полетите на Веселин из Хаваите, а и от предишните му пътувания в Южна Америка, Азия, Европа и Африка.

Хавайският филм на Веселин Овчаров
Остров Кауаи, в очакване на подходящ момент за излитане. Снимка: Стефан Илиев

Повече за Fly Again можете да разберете оттук, а приключенията на Весо Овчаров вижте и в сайта на Red Bull.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.