Филмът „СЛЕДИ“ онлайн

0
 

Сподели

Shares

„СЛЕДИ“ – филмът за хората, които караха и ще карат свободно ски в България, може да бъде гледан безплатно онлайн, включително тук, на сайта на 360°. Той е заснет и режисиран от Алеко Желязков и продуциран от БАССЕС – Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил.

СЛЕДИ

Филмът не просто показва свободното каране на ски, известно като фрийрайд, но прави преглед и на пионерите в страната, спускали се по девствени склонове и оставяли първите следи в снега.

ВИЖ ОЩЕ: Интервю с Момчил Панайотов и Радослав Мирчев за филма „СЛЕДИ“

Историята на „СЛЕДИ“ започва с представяне на първите смелчаги, излезли със ски далеч в планината, извън комфорта на отъпканите писти още през 60-те години на миналия век. Намесват се наследниците им по дух, преоткрили този спорт по родните планини на тийнейджърска възраст през 90-те. Те създават и БАССЕС – най-голямата организация, подкрепяща свободните скиори. Филмът проследява тази история чрез интервюта за спомените и емоциите на основните „играчи“. Забравени архивни ленти можем да видим в кадрите, които Алеко е събрал. Филмът включва сцени с много каране по наши и чужди планини, красиви арт пейзажи и забавни постановъчни моменти, запазена марка на режисьора.

Режисьор: Алеко Желязков
Сценарист: Момчил Панайотов
Продуцент Радослав Мирчев – БАССЕС
Музика: Krivak & Charoday, Виктор Божков
Музикален редактор: Даниел Кираджиев
Участват: Момчил Панайотов, Радослав Мирчев, Боян Бъчваров, Димитър Цветков, Иван Кандиларов, Георги Георгиев „Черния“, Краси Стоянов, Илиян Петров, Мая Стоилова, Александър Карадинков „Гипса“, Стоян Пешкалов и др.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.