Българин спечели в World Rookie Tour в Пампорово

0
 

Сподели

Shares

Между 30-ти и 1-ви февруари Пампорово беше домакин на едно от най-престижните състезания по сноуборд в световен мащаб. Състезанието беше един от общо единадесетте кръга от World Rookie Tour – Световните фристайл сноуборд серии за деца и младежи и се проведе за трета поредна година в курорта.

World Rookie Tour в Пампорово

В надпреварата се включиха млади момчета и момичета от Швейцария, Франция, Словения, Румъния, Сърбия, България и Чехия, които се бориха за призовите места в общо четири възрастови групи – по-големите момичета и момчета Руки и по-малките момичета и момчета Гром.

World Rookie Tour в Пампорово

„За съжаление в събота, когато се проведоха финалите по слопстайл времето беше много лошо и постави състезатели и организатори в много трудна ситуация. Още с началото на тренировките, на място започна силна снежна буря, която не спря до края на самото състезание. Това затрудни изключително много участниците в надпреварата, защото колкото и организаторите да се опитваха да изчистят навалелия нов сняг, той не спираше да се трупа по съоръженията и да пречи на видимостта на младежите.“ – разказаха организаторите.

„Въпреки лошите метеорологични условия, бъдещите надежди на сноуборда в Европа успяха да покажат завидни умения и стил, с които впечатлиха всички съдии и присъстващи на място.“ – добавиха от Concept Creative.

World Rookie Tour в Пампорово

В категорията на по-големите сред момчетата най-добре се представиха Симеон Митрев (BUL) с 86.3 точки, след него се наредиха Йан Ровенски (CZE) с 77.0 точки и Лиам Търки (FRA) с резултат от 73.3.

При момичетата най-много точки събра Бетина Кичукова (BUL) следвана от Михаела Варошкина (BUL) и Ангелина Милутинович (SRB).

World Rookie Tour в Пампорово

При най-малките участници най-добър резултат при момчетата постигна словенеца Наж Мекинц (72.7) следван от Камен Петров (68.7) от местния отбор на Пампорово TRS и една от швейцарските надежди Флориан Фишър (64.0). При момичетата имаше само една участничка – словенката Ева Кралж, но това не и попречи да даде най-добър резултат (50.0) сред всички момичета и да спечели общото класиране и голямата награда – сноуборд Апо с автомати SP Gadgets и директен билет за следващия кръг на турнира, който ще се проведе в съседна Гърция.

World Rookie Tour в Пампорово

Общото класиране сред момчетата оглави Симеон Митрев от отбора на Бороборд Самоков, който успя да постигне най-добър резултат и спечели голямата награда – директен билет с покрити всички разноски за финалния кръг на турнира в Ишгил, Австрия и чисто нов сноуборд Апо с автомати SP Gadgets.

За всички останали победители имаше подготвени много предметни награди предоставени от спонсорите на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.