Умни спортисти – умни часовници

1
 

Сподели

Shares

Часовникът е вещ, която винаги е с нас. Защо тогава той да не съвместява повече функции, които да ни бъдат полезни в ежедневието, особено ако то е от по-активните.

Умни часовници - fēnix® 3 и epix™, Garmin

Експертите в навигацията Garmin са се опитали да съберат много полезности на едно място, за да ни бъдат винаги под ръка когато имаме нужда. Получило им се е. Фирмата представи последните си две разработки в областта на спортните GPS часовници. fēnix® 3 и epix™ са същински шедьоври на мултифункционалността. Те са събрали толкова много в малките си корпуси, че е трудно да бъдат наречени часовници. Това са миниатюрни уреди за навигация, снабдени с богат набор от функции, помагащи в тренировките, спортовете и активностите на открито.

fēnix® 3

Умни часовници - fēnix® 3 и epix™, Garmin

fēnix® 3 е първият в света спортен, приключенски GPS часовник, създаден от Garmin. Той е направен специално за спортистите, техните тренировки и състезания, както и за приключенците, които обичат да прекарват времето си сред природата.

fēnix 3 разполага с модерни сензори, GPS/GLONASS позициониране чрез новата стоманена EXO™ антена и брилянен цветенr Chroma дисплей. GPS системата на часовника го прави изключително функционален за спортове и активности на открито.

Устройството е с мултиспорт тренировъчни функции, нови функции за планински бегачи и разширена навигация. fēnix 3 може да брои стъпки, калории, обиколки, ритъм, пулс, изминато разстояние, да мери неактивност, да следи съня на притежателя си. Благодарение на богатия набор функции на спортния часовник, с него можете да имате по-добри наблюдения и повече контрол върху тренировките си и ежедневната активност.

Умни часовници - fēnix® 3 и epix™, Garmin

Здравият и високотехнологичен дизайн на fēnix 3 е перфектен за активности на открито. Конструкцията му е изключително здрава, благодарение на пръстена от неръждаема стомана и устойчивото на надраскване минерално заоблено стъкло. В същото време, той е достатъчно стилен, за да бъдете с него през цялото време, дори когато трябва да се комбинира с елегантно градско облекло. С него не е нужно да се разделяте дори под душа или в басейна, защото часовникът е водоустойчив до 100 метра. Това го прави особено подходящ за плуване.

Освен всичко останало, fēnix 3 е „умен“. Той поддържа LiveTrack, Smart Notifications и Connect IQ™ приложенията.

Умни часовници - fēnix® 3 и epix™, Garmin

– Безжично свързване. Часовникът има Wi-Fi hot spot за автоматично синхронизиране на данни с Garmin Connect™ и ъпдейт на софтуера на устройството
– CONNECT IQ™ APP. Персонализиране на „лицето” на часовника, добавя „джаджи”, полета за данни, нови активности и още много
– Дълъг живот на батерията. Часовникът е с акумулаторна батерия, която издържа до 20 часа в режим GPS, до 50 часа в режим UltraTrac GPS, както и 6 седмици в режим часовник (зависи от настройките)
– ABC сензори с автокалибрация. Барометричен алтиметър (надморска височина и барометрично налягане) и 3-осен електронен компас с автокалибриране (GPS)
– Тренировки за напреднали. При сдвояване с пулсомер, могат да се използват функции като съветник за възстановяване, време за възстановяване, предсказване на резултата (очакваното „идеално” време за финиширане) и очакваното VO2 max (максималната консумация на кислород от тялото) подобряват вашата тренировка и резултати
– Динамика на бягането. При сдвояване с HRM-Run™ монитор, часовникът осигурява обратна информация от бягането чрез мерене на каданса, вертикалната осцилация и времето за контакт със земята
– Навигация. Garmin осигурява навигация от най-високо качество, както и функция да записва следата на движение, за да ви води безопасно и в най-неблагоприятна околна среда, ясната навигация върху карта към обекти или по „следи” и предварително въведен курс, винаги намира безопасен път към неизвестното или назад благодарение на TracBack® навигация (връщане по следа)
– ТРИАТЛОН/ МУЛТИСПОРТ. Напълно екипиран с функции и за най-предизвикателните спортисти, Running Dynamics (динамика на бягането), VO2 Max и Power Meter (измерване на енергията) за колоездене, Swim Metrics и Swim Drill Logging за плуване на открито или в басейн.
– ТРЕНИРОВКА НА ЗАКРИТО. Тренировка на закрито без допълнителен крачкомер благодарение на вградения акселеромерър, който следи разстояние и скорост на закрито
– РЕЖИМ СКИ/БОРД. Измерва 3D скорост, разстояние, време, вертикално движение, общо пробягано, автоматична пауза, разпознава начало на спускане, плюс полета със специфични данни за скиори, история на спусканията и на изпълнението
– РЕЖИМ ПЛУВАНЕ. Режими на плуване на закрито/открито, запис на брой махове, интервали, разстояние, скорост и време. За плуване в басейн отчита дължина, стил на плуване и изчислява SWOLF на потребителя
– ВИНАГИ СВЪРЗАН. Автоматично качва данни безжично в Garmin Connect, LiveTrack и социални мрежи (чрез мобилното приложение Garmin Connect Mobile на смартфон 4), плюс Smart Notification4 (получаване на имейли, текстови съобюения и предупреждения директно на ръката)

Още от Garmin: VίvoFit2 и VίvoActive – мултифункционална спортна гривна и часовник. Повече за тях можете да научите тук.

epix™
Умни часовници - fēnix® 3 и epix™, Garmin

epix™ е първият hands-free Garmin навигатор. Той е снабден с активен екран с изключителна резолюция. Въпреки малките си размери, epix™ ви предоставя предварително инсталирана карта на Европа на ръката ви. Уредът е снабден с най-модерните навигационни функции като GPS и GLONASS приемане чрез иновацията на Garmin EXO™ антена, барометър, автоматични калибриращ се алтиметър и електронен 3-осен компас плюс пълноцветни карти, които ви позволяват не само да навигирате, а и да планирате пътуване.

С часовникът се работи бързо и лесно благодарение на 1.4-инчовия му тъчскрийн с висока резолюция, видим под директно слънце Chroma тъчскрийн цветен екран. Въпреки че изглежда деликатен уред, той е изключително здрав. Направен е с издръжливо на издраскване минерално стъкло с PVD завършек.

epix™ е повече от часовник. Той предупреждава чрез вибрация, тон, има таймер, хронометър, аларма, световен часовник с автоматично калибриране на зоната и възможност да показва едновременно няколко часови зони. Друг негов плюс е, че поддържа LiveTrack, Smart Notifications и Connect IQ™ за по-нататъшна персонализация.

Умни часовници - fēnix® 3 и epix™, Garmin

– Голяма памет. Часовникът разполага с вградени 8GB вътрешна памет. Това позволява да качвате топографски карти или City Navigator® NT
– BIRDSEYE SATELLITE. Включва 1 година безплатен абонамент за BirdsEye Satellite Imagery. Можете да го свалите чрез софтуера на Garmin BaseCamp™
– CONNECT IQ™. Персонализиране на „лицето” на часовника, добавя „джаджи”, полета за данни, нови активности и още много
– Навигационни пътища. Автоматична навигация завой-по-завой по пътища (при ползване на картите ни CNavigator NТ и ТОРО)
Дълъг живот на батерията. Тя е акумулаторна и издържа до 24 часа в GPS режим, 50 часа в UltraTrac режи, и 16 седмици в режим часовник (зависи от настройките)
– СЛЕДЕНЕ НА АКТИВНОСТ. Ползва се за активити тракер (брои стъпки, калории, изминато разстояние, мери неактивност, следи съня Ви)
– ABC СЕНЗОРИ С АВТОКАЛИБРАЦИЯ. Барометричен алтиметър (надморска височина и барометрично налягане) и 3-осен електронен компас с автокалибриране (GPS)
– СЛЕДИ/НАВИГАЦИЯ. Записване на следи, старт и стоп на запис на следи плюс движение по вече записан трак
– TRACBACK®/ЛОКАЦИИ. TracBack ви връща обратно по следата, за да Вв доведе до стартовата точка; запаметяват се до 10,000 точки за следа и до 1,000 маркирани от вас точки (локации)
– ВРЕМЕТО. Ползва барометричния алтиметър, за да чертае барометричното налягане спрямо времето, което подпомага за следене на промените на атмосферните условия
– SIGHT ‘N GO. Позволява навигация към видима точка (например връх), недостъпна веднага заради терена
– MULTI-ACTIVITY. Лесен и бърз достъп до много активности, катерене, навигация, колоездене, планинарство, ски, плуване, тренировки на закрито и др.
– ВОДОУСТОЙЧИВОСТ. До 5ATM/50 m1; подходящ за ползване във водните спортове
– ФИТНЕС ТРЕНИРОВКИ. Данни в реално време като разстояние, ритъм, скорост, калории, обиколки, време и пулс, плюс VO2 max прогноза, динамика на бягането (каданс, вертикално движение, време на контакт със земята), тренировка на закрито, ски/борд режим, режим плуване, Virtual Partner® и др.
– БЕЗЖИЧНИ СЕНЗОРИ. Сдвоява се с ANT+ сензори като пулсомери (включително HRM-Run™), tempe™, chirp™, крачкомер, сензор за скорост/каданс, Vector™, или контролира екшън камера VIRB®

Умните часовници fēnix® 3 и epix™, както и всички останали продукти на Garmin, можете да намерите в Garmin.bg и дистрибуторската мрежа на компанията.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.