Red Bull Music Academy с Марк де Клайв-Лов

0


Дата на събитието: 05.02.2015

Сподели

Shares

Авангардният пианист, DJ, композитор и изпълнител на живо, считан за наследника на Куинси Джоунс – Марк де Клайв-Лов, пристига в България за концерт и среща с музиканти. Събитието ще се състои на 5-ти февруари в клуб Терминал 1 и е част от международните Red Bull Music Academy сесии по света.

Red Bull Music Academy идва в България
Снимка: Red Bull

Клайв-Лов стои начело на т. нар. „бийт мейкъри” в джаз и соул сцената. Той е смайващ изпълнител на живо, който чрез импровизации с компоненти за ударни и клавирни инструменти и ефекти, създава уникални музикални произведения на всяка една сцена и при всяко едно негово участие.

Той ще се срещне с музиканти от България за двучасова сесия и работилница върху нови технологии в музиката, култура на ремикса и стилови трикове. Участието на музикалните артисти е с покани и след предварително записване.

Red Bull Music Academy идва в България

Същата вечер, на 5-ти февруари в клуб Терминал 1, от 22 ч. Марк ще предложи на публиката едно от своите уникални изпълнения на живо, затвърждавайки репутацията си на клубен музикант, използващ прогресивен соул и ърбан алтернативен джаз, смесвани на живо с електроника и органика. В концерта ще се включи и Рут Колева, чието парче, Марк де Клайв-Лов ремиксира, а ударните импровизации ще бъдат от Васил Вутев.

Всеки, който има желание да развива в унисон със съвременната музикална сцена може да се регистрира за срещата-сесия с Марк е Клайв-Лов на 5-ти февруари тук, а за феновете на най-доброто в клубната музика събитието отваря врати от 22 ч., със свободен вход до напълването на клуба.

Red Bull Music Academy дава възможност на музикални артисти от целия свят да развият своите умения в двуседмични сесии на различно място всяка година. Тази година мястото е Париж, а желаещите от България могат да кандидатстват до 4-ти март. Целта на местното издание е да ги запознае в подробности за начина и смисъла от кандидатсване, по време на сесията в клуб Терминал 1, водена от Марк де Клайв-Лов. Артисите ще получат CD за апликацията, с информация за световните музикални тенденции, сетове и семпли, и списък с артистите и лекторите на академията, участвали досега.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.