Слоупстайл и халфпайп сноуборд в Пампорово

0


Дата на събитието: 30.01.2015

Сподели

Shares

Едно от най-очакваните събития на родната сноуборд сцена пристига в Пампорово между 30-ти януари и 1-ви февруари. То ще даде възможност на много деца и младежи да покажат уменията си и да се изправят срещу някои от най-добрите сред своите връстници. Поводът е зрелищно състезание в две от най-атрактивните и интересни дисциплини на сноуборда – слопстайл и халфпайп. То е част от World Rookie Tour, а Пампорово е една от общо 11-те дестинации, в които ще се проведе турнира. Благодарение на него България се нарежда рамо до рамо със страни като Япония, Австралия, Австрия, Чили, Италия, Швейцария и др.

World Rookie Tour, Пампорово

Състезанието се организира под пaтронажа на Световната сноуборд федерация, а неин официален лицензиран представител за България е TRS Пампорово, който за трета поредна година организира в страната ни кръг от престижните серии.

World Rookie Tour, Пампорово

Участието си са потвърдили състезатели от Румъния, Гърция, Чехия, Словения, Франция, Швейцария и други. Един от основните претенденти за спечелването на титлата е швейцареца Флориан Фишър, който е един от най-големите млади таланти в световен мащаб.

От родна страна също има много добре подготвени и талантливи младежи. Сред тях изпъкват имената на Константин Славов – миналогодишния победител в състезанието, Анастас Сунков, Симеон Митрев, Борислав Стоянов, Стефан Вангелов, Бетина Кючукова, Михаела Варошкина и др. Една от големите надежди на домакините от Пампорово е 13 годишният Камен Петров, който е част от местния отбор – Pamporovo-TRS и е единствения българин, който се състезава от самото начало на тазгодишния Световен сноуборд тур.

Организаторите на Пампорово Rookie Fest съобщиха, че трасето за слопстайл, което се намира на писта „Стената“ и по което ще се проведе надпреварата, вече е отлично подготвено и е отворено за свободни тренировки. В момента се работи по подготовката на халфпайпа и се очаква той да бъде изцяло готов в петък, когато ще започнат и официалните тренировки по програма.

Специално за всички младежи участващи в състезанието има подготвена интересна програма, с която организаторите целят да разнообразят престоя на състезателите, да ги накарат да се забавляват и да ги запознаят с българската култура и традиции.

Победителите в Пампорово ще получат директен билет с покрити всички разноски за участие във финалния кръг на турнира, който ще се проведе на 7-12 април в Ишгил – Австрия. Освен това, ще им бъде осигурено пътуването и участието в следващия кръг на World Rookie Tour, който ще се проведе в съседна Гърция, както и още много предметни награди предоставени от спонсорите на събитието.

World Rookie Tour, Пампорово

ПРОГРАМА

29 януари
12:30 – 20:00 – Регистрация
17:30 – Техническа конференция
18:30 – Парти за добре дошли

30 януари
10:00 – 12:30 – Тренировки Слопстайл
13:30 – 15:00 – Тренировки Халфпайп
15:30 – Пресконференция /хотел Перелик/
16.30 – Техническа конференция
17:00 – 20:00 – Културно-развлекателна разходка из региона

31 януари
10:00 – 11:00 – Тренировки Слопстайл
11:30 – Квалификации Слопстайл
12:30 – Финали Слопстайл
14:30 – 16:00 – Тренировки Халфпайп
17:30 – Техническа конференция Халфпайп
19:00 – Игри и забавления

1 февруари
11:30 – 12:30 – Тренировки Халфпайп
13:00 – Квалификации Халфпайп
14:30 – Финали Халфпайп
20:00 – Парти за закриване на събитието

World Rookie Tour, Пампорово

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.