ASIAN DUB FOUNDATION В София

0


Дата на събитието: 26.02.2015

Сподели

Shares

ASIAN DUB FOUNDATION В София

На 26-ти февруари емблематичната британска група Asian Dub Foundation ще излезе на сцената на клуб Mixtape 5 в София. Те ще припомнят на българската публика защо са най-популярната рага-джънгъл и дъб саунд система в света.

Познати със социалната ангажираност, Asian Dub Foundation продължават да създават музика не само за ушите, но и за ума. На 26.02, четвъртък, в Mixtape 5, София, групата ще изпълни класически хитове, както и нови композиции от албума The Signal and The Noise.

ASIAN DUB FOUNDATION В София

Интересно в историята на Asian Dub Foundation, създадена през 1993 г., е начинът по който използват музиката си като оръжие срещу политическите несправедливости в света. Такъв е случаят с „The Signal and The Noise“. Албумът разглежда наболели теми, като финансови кризи, разсизъм, неравенството. За аранжиментът на една от песните е използван семпъл на пеещи протестиращи в Сирия. „Песента, която пеят е написана от Ibrahim Qashoush, който е убит заради нея. Нямаше как да не го използваме, за да разкажем за смелостта му.“, заявяват ADF. Групата е про активистки настроена, което показват не само чрез социалните си текстове. В края на февруари ADF ще озвучат прожекцията на френския филм „La Haine“, в който основните теми са расизмът, наркотиците и социалното положение в предградията на Париж. Всъщност протестите са пряко свързани с началото на бандата. Целта на Jon Pandit, основателят на формацията, е да прави музика, за да се бори с расизма и да направи „място“ на сцената за индийските артисти, които живеят в Англия. И до ден днешен Asian Dub Foundation са автентични и независими, както в първата си година, а музиката им остава непреходна. „Rebel Warrior“, например, е на две десетилетия, но текстът й е все така актуален.

Asian Dub Foundation Sound System означва диджей формат с MC и перкусии. Групата разбива популярното мнение, че „Sound System“ е статично изпълнение на dj с помощта на mc. „Саундсистем вариантът на ADF е едно от най-страхотните изпълнения на живо, което ще видите някога“, споделят фенове в youtube.

Вратите отварят в 22 ч., билети ще могат да се закупят в мрежата на ticketlogic.bg на цена от 25 лв. На място билетите ще струват 30 лв.

Ако искате да бъдете сред публиката на Asian Dub Foundation, следете 360mag и нашата Facebook страница, за да разберете как можете да си спечелите билет. Наградите се осигуряват от организаторите Event Zone.

ASIAN DUB FOUNDATION В София

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.