Как да съхраняваме спалния чувал?

0
 

Сподели

Shares

Добрият спален чувал не е по-маловажен за къмпингуването от дървата за горене и храната, но да си го кажем честно – не е евтин. Качествен чувал от пух или Primaloft си изисква трицифрена сума, така че се постарайте да се грижите за инвестицията си. Поддръжката на спалния чувал е лесна и определено си заслужава 20-те минути, но трябва да я извършвате правилно, за да му осигурите по-дълъг живот. Използвайте чаршаф за спален чувал, спете с чисти дрехи и винаги оставяйте чувала да подиша в продължение на 24 часа след като е бил в калъфа. Тези съвети също ще са от полза, за да се чувства чувалът ви добре и да отговаря подобаващо на любовта ви.

Как да съхраняваме спалния чувал?
Илюстрация: Motherearthnews

Чистете го на ръка

Може да ви звучи най-логично да го хвърлите в пералнята, но всяко пране поврежда по малко пълнежа. Ако чувалът започва да мирише на чорапи или си променя цвета, умоляваме ви, „изкъпете“ го, като го потапяте във ваната, или го занесете на химическо, като внимателно обясните от какъв материал е направен. Иначе, ако искате да почистите някаква мръсотия на ръка, използвайте малко перилен препарат, вода и мека четка (по възможност от естествен косъм). Стара четка за зъби също ще свърши работа.
Как да съхраняваме спалния чувал?

Оставете го да изсъхне

Най-сигурно е да оставите чувала да изсъхне по естествен път. А ако сте спецове на сушилните и сте се охарчили за такъв уред, използвайте цикъл на ниска температура или въобще без загряване и сложете в сушилнята топка за тенис, която ще попречи на пълнежа да се събере на буци.
Как да съхраняваме спалния чувал?

Приберете го по правилния начин

Никога, никога, никога не оставяйте чувала в торбата му. Повторете си това няколко пъти. Готови ли сте? Хайде! Държите ли чувала в калъфа, ще повредите пухкавия пълнеж, на който разчитате да ви пази топло в планината, и той просто ще се степа и спихне. След като почистите чувала на ръка и го оставите да изсъхне, закачете го на мека закачалка в дрешника, разпънете го под леглото си или в неизползвана стая, която е със същата температура и влажност като останалата част от дома ви, или го приберете свободно в голяма памучна торба за дрехи. В краен случай можете да използвате калъф за възглавници от най-големия размер. Проверявайте чувала от време на време и го използвайте всеки уикенд. Това, последното, не е задължително, но определено го препоръчваме.

Как да съхраняваме спалния чувал?
Илюстрация: Caminodesantiago

Поддръжка на спалния чувал

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.