4 зимни фестивала

0
 

Сподели

Shares

Като чуем „фестивал“, първите ни асоциации обикновено са свързани с лято и потни тълпи, изпълнили някой плаж, поле или голям стадион. Зимата обаче предлага не по-малко интересни фестивални емоции, при това съчетани с една хубава ски/сноуборд ваканция. Предлагаме ви една подборка от най-добрите фестивали в Европа тази зима.

Horizon
Банско, 7-13 март

Не само от патриотични подбуди започваме с вече станалия традиционен зимен купон в Банско. Третото му издание предлага 80 диджеи и 30 партита, които ще се случват в локации като сцени насред гората, басейни, изоставени фабрики и тайни хотели (тайни, защото до последно няма да се знае кои точно са, а не че в Банско съществува хотел, за който никой да не подозира…). Разбира се, банските клубове и барове също няма да останат тихи.

Snowbombing
Майрхофен, Австрия, 6-11 април

Тази година съставът на изпълнителите включва Рудиментал, Скрилекс, Бейсмънт Джакс, Карл Кокс, Фетбой Слим и който още се сетите. Сцените ще са разхвърляни от върха на планината до затънтени хамбари и улиците на самото градче. За възможностите за зимни спортове ще кажем само, че Майрхофен е близо до най-голямата ски зона в Австрия – СкиВелт, предлагаща скромните 280 км писти и 90 лифта. А след всичкия този екшън спа-центровете в местните хотели идват като балсам за душата.

Snowboxx
Алп д‘Юез, Франция, 21-28 март

Фестивалът превзема френските Алпи за седмица, изпълнена с партита край открити басейни, ски, пързаляне с кънки и „ретро олимпиада“ (разбирай винтидж музика и барбекю край пистите). Лайнъпът (ще ни прощавате за хубавата българска дума) включва 2manydjs, Jungle, Blonde.

The Brits
Тин, Франция, 21-28 март
Зимни фестивали - The Brits
Поредният британски фестивален експорт. Какво да се прави, нямат си хубави условия за ски хората и затова ходят да купонясват по пистите на цяла Европа. Brits специално е идеален за закоравели скиори и бордисти, защото освен музиката предлага и разнообразие от турнири. Засега е ясно, че на фестивала ще пускат DJ Kommissar и Tony B, а се очаква да бъдат обявени и групи, които ще свирят на живо.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.