За да е комфортен сънят навсякъде

0
 

Сподели

Shares

Thermorest_neoair3

През 1971 г. няколко ентусиазирани инженери, за които планините са страст, а спането под звездите нещо обичайно, полагат съвместни усилия да направят дългите си хладни нощи по-комфортни. Те променят пребиваването на открито завинаги, създавайки първата по рода си самонадуваема постелка. Тя е комбинация от наука и желание за повече време сред природата. Такава накратко е историята на раждането на Therm-a-Rest.

Thermorest_neoair2

Днес Therm-a-Rest остава начело в качеството и иновациите си по отношение на комфорт и надеждност. Нещо повече, надуваемите постелки постоянно се усъвършенстват. Така е, защото комфортът е важен. Това означава да бъде топло, добре изолирано и удобно, когато спиш сред природата, значи също по-лека и компактна раница, бързо надуване и прибиране.

Therm-a-Rest

Съществува общоприетото схващане, че колкото по-пълноценно човек е отпочинал през нощта, толкова по-активен може да бъде през деня. Освен удобството, съхранението на топлина е друг важен фактор както и по време на експедиции, така и когато става дума за сядане на студен камък, за кратка почивка или просто спане на палатка по време на туризъм.

Правилната доза комфорт може да промени изцяло изживяванията сред природата, дори и в екстремни моменти, и да ви позволи да сте във форма.

Thermorest_neoair1

Технологиите на Therm-a-rest гарантират безкомпромисни характеристики с минимално тегло и обем. Постелките NeoAir XLite осигуряват повече топлина и комфорт в сравнение с всяко друго надуваемо шалте на пазара. Подходящи са за взискателните алпинисти, сериозните планинари и за всички, които се стремят към максимално лека раница и комфортно отпочиване. Отразителната технология ThermaCapture (в очакване на патент) задържа топлината, докато конструкцията Triangular Core Matrix минимизира загубата й. Така самонадуваемата постелка става още по-топла – използва собствената ви енергия за целта. Тя изолира от студа и е мека и удобна. Дебелината й е цели 6 см в надуто състояние, а компактността в сгънато е невероятна – NeoAir се събира до размера на бутилка за вода.

Въпреки своята лекота и компактност, самонадуваемите постелки на Therm-a-Rest са изненадващо здрави. Спокойно можете да лежите върху тях дори директно върху земята или чакъл. Изолират достатъчно добре и за да бъдат ползвани на сняг. Тайната на здравината е в специалното найлоново покритие. Друг фактор, допринасящ за комфорта на използващите Therm-a-Rest, е покритието им – то минимизира хлъзгането на спалния чувал, когато има наклон. Постелката дава добро сцепление с грапавостта си.

Therm-a-Rest

За да е още по-удобно, спалните чували на Therm-a-Rest са снабдени със специални ленти, с които се захващат за постелката. Така няма риск от изместване и „изпадане“ от шалтето, както и досадното свличане настрани, когато сме на наклонен терен.

Therm-a-Rest

Повече информация за постелката NeoAir XLite може да намерите Gooutdoor-bg.com.

K2 Outdoor

Продуктите на Therm-a-Rest можете да намерите, освен в електронния магазин на K2 Outdoor (бившият GO!outdoor), и във физическия, който се намира в София, бул. Арсеналски 11.

Therm-a-Rest

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.