Фрийстайл сноуборд нашествие с Red Bull Fragments

0


Дата на събитието: 24.01.2015

Сподели

Shares

Red Bull Fragments

На 24-ти януари фрийстайл сноуборда завладява Боровец с Red Bull Fragments. Събитието събира на една „сцена“ някои от най-добрите български и европейски карачи. Те ще покажат на какво са способни върху специално конструираното трасе на Ред Бул, разположено срещу хотел „Рила“. То се състои от две линии с по осем и пет уреда, класически „stairs сетъп“ и високоскоростна секция. Очакват се 35 участници сноубордисти и още 5 с wild cards, един уникален сетъп и 40 различни комбинации от линии.

Red Bull Fragments

Още за трасето, съдиите и участниците тук.

Поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани не от кого да е, а от атлета на Red Bull в ролята си на гост-жури Войтек “GNIAZDO” Павлусяк и от известния олимпийски съдия от Сочи – Изток Шуматич. Имайки предвид трасето и съдийския състав, това състезание обещава да е необикновено и за него ще са нужни умения, креативност, смелост и дори малко безумие, за да се стигне до почетната стълбица. Тези, които се устремят към нея ще имат и допълнителни стимули. Наградният фонд е на обща стойност 3 500 евро.

Първото място ще грабне голямата награда на Red Bull Fragments – вълнуващо, лудо и скроено по самия него пътуване до Неселванг, Германия, където ще има възможността да разцепи един от най-впечатляващите джибърски проекти на Red Bull – Red Bull The Station.

Red Bull The Station
Snowpark Nesselwang, Red Bull The Station

Вторият ще бъде възнаграден с 500 евро в брой.

Третото място ще донесе на своя окупатор сумата от 300 евро в брой.

Разбира се, всичко това е придружено и с награди от Burton и Animal, които ще наградят призьорите в още две категории:

– Най-добър трик (Burton)
– Най-креативна линия (Animal)

Red Bull Fragments

Ето я и подробната програма на Red Bull Fragments за събота, 24-ти януари:

10:00 – Riders meeting & briefing в хотел Рила
Събиране на карачите преди началото на състезателния ден.

11:00 – Отворена тренировка на трасето, пред хотел Рила
Всички карачи ще трябва да демонстрират умения още в самото начало. Към Квалификацията ще бъдат допуснати само 40 от тях и ако началният брой състезатели е по-голям, някои могат да отпаднат още по време на тренировката.

12:00 – Почивка и ришейп на трасето
Време за презаредане с енергия, докато шейпърите изваят трасето.

12:30 – Квалификация
Играта загрубява. Само 20 от 40 ще преминат квалификацията.

13:30 – Обяд за състезателите и ришейп на трасето
Обяд има и за отпадналите

14:00 – Финали
Финалната битка. Тя ще бъде ожесточена, но пък си заслужава

15:00 – Край на финалите и награждаване
Водещият и крилатите момичета на Ред Бул ще наградят победителите в първия в историята Red Bull Fragments, които вместо на почетна стълбица, по стар български обичай ще се качат на (пикник) масата.

16:00 – Афтър парти
Трасето отваря за ползване от всички можещи и желаещи, усилва се музиката и идва парти вълна в специално изградена шатра а-ла Après Ski, където ще се показват филми и кадри от състезателния ден. За набралите инерция в уютната шатра, след 22:00 часа барът в х-л Рила ще отвори врати и ще осигури топлина, готина музика, напитки на специална цена и подпийнали туристи.

ВАЖНО: Каската е задължителна екипировка, с която всеки участник трябва да е оборудван, за да бъде допуснат до трасето, както по време на състезанието, така и след неговия край.

Red Bull Fragments

По време на RED BULL FRAGMENTS ще случва още нещо интересно – зимната сесия на приключенския университет Red Bull JOURNEYversity, който Ред Бул и списание 360° организират съвместно. Екип от журналисти, фотографи и оператори ще нагази във фрийстайла заедно със своите трейнъри и ще могат да се срещнат отблизо със звездите на FRAGMENTS. Повече за JOURNEYversity тук.

Red Bull JOURNEYversity: Фрийстайл сноуборд сесия

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.