Един от „онези“ зимни дни

0
 

Сподели

Shares

Ако се интересувате от екстремни, зимни спортове и особено от ски, малко вероятно е да сте пропуснали някое от кратките, но впечатляващи филмчета, озаглавени „One of those days“ – един от онези дни. В тях френският професионален скиор Кандид Тове прави изумителни трикове – неща, които човек трудно може да се представи, че на някого биха хрумнали, докато не ги види с очите си.

Френският професионален скиор Кандид Товекс
Кандид Товекс във Френските Алпи. Снимка: Glisshop

Всичко е заснето в първо лице, с екшън камера, а сцена на спусканията (ако могат да се нарекат така) е френският курорт Клюзаз, където е и домът на скиора.

Френският професионален скиор Кандид Товекс
Снимка: Snipview

Спускайки се в „домашни“ условия, Кандид Тове има богат опит зад гърба си. Той се качва на ски общо взето с прохождането си – на двегодишна възраст. На 8 е член на местния ски клуб в Клюзаз. А на 14 вече е шампион на Франция във дисциплината „спускане по бабуни“ и професионален скиор. На 17 славата на французина става световна след като взима златото за биг еър на X Games. Първо място в игрите той печели и през 2003-та, но в друга дисциплина – халфпайп, а през 2007 и за слоупстайл. По-късно Тове се вдъхновява от сноуборда като успоредно с това започва да търси алтернативни ски изживявания, каквито можем да видим и във филмчетата му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.