Празникът на снега

0
 

Сподели

Shares

Боровец

На 17-ти януари Боровец отново празнува Световния ден на снега. За четвърта поредна година курортът се включи в международната инициатива на Световната федерация по ски и насърчи децата на възраст между 4 и 14 години заедно с техните семейства да излязат навън, на снега, за да поспортуват или просто да се забавляват.

Боровец

След празника от Бороспорт споделиха: „Както се очакваше – желаещите да се включат в World Snow Day 2015 бяха повече от всякога. Хиляди се докоснаха до магията на белите спортове. Над 120 деца посетиха снежния парк Борокидс, който работеше напълно безплатно, а дневните детски карти за малчуганите до 12 г. бяха на символичната цена от 1 лв. Хотел “Рила” също се погрижи за децата, като предостави топъл шоколад и лакомства.“

По-големите кандидат-скиори и сноубордисти също имаха възможност да вземат своите първи уроци, отново безплатно, от ски и сноуборд училище Бороспорт.

Обучение имаше дори и за най-надъханите, решили да тестват чисто новия фристайл Промо Парк Бороспорт.

Боровец

Въпреки че празникът приключи, курортът е в пълна готовност да посрещне следващото снежно събитие на 24-ти януари отново в Промо Парк Бороспорт. Това е Red Bull FRAGMENTS – първото по рода си състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл карачи ще имат шанса да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия. Сноубордистите, които ще се борят за титлата и ще си разпределят награден фонд от 3500 евро, ще бъдат оценявани не откого да е, а от полската „машина“ и атлет на Red Bull – Войтек “GNIAZDO” Павлусяк.

Повече за Red Bull FRAGMENTS тук.

Red Bull FRAGMENTS

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.