Фрийстайл сноуборд завладява Боровец с RED BULL FRAGMENTS

0


Дата на събитието: 24.01.2015

Сподели

Shares

На 24-ти януари най-доброто от градската среда ще бъде пренесено на Боровец благодарение на RED BULL FRAGMENTS. Организаторите казаха, че трасето ще бъде смайващо: две линии с по осем и пет уреда, класически „stairs сетъп“ и високоскоростна секция. Това ще бъдат арената за „игра“ на елита на българската и европейска фрийстайл сноуборд сцена.

RED BULL FRAGMENTS

Едно състезание, 35 участници сноубордисти и още 5 с wild cards, един уникален сетъп и 40 различни комбинации от линии – това е RED BULL FRAGMENTS.

 Войтек “GNIAZDO” Павлусяк - жури на FRAGMENTS
Войтек “GNIAZDO” Павлусяк – жури на FRAGMENTS

То е първото по рода си състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл карачи ще имат шанса да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия. Предварително поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани от не кого да е, а от полската „машина“ и атлет на Red Bull в ролята си на гост-жури Войтек “GNIAZDO” Павлусяк, и от известния олимпийски съдия от Сочи – словенецът Изток Шуматич.

Изток Шуматич
Изток Шуматич – част от журито на FRAGMENTS

Изток Шуматич за трасето:

„От проекта, който видях, setup-ът изглежда велико, изключително кретивен, ще е приятен за окото на зрителите, заради многообразието от трикове и избори от страна на състезателите. Ето така се прави. Браво, България!“

Форматът на събитието (отворена Rail Jam сесия) позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви „трикове“ да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред. Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с Gniazdo, са се погрижили за изготвянето на трасе от световно ниво.

RED BULL FRAGMENTS

На почетната стълбичка ще се качат 3-ма състезатели, а първенецът ще получи голямата награда на RED BULL FRAGMENTS, която засега остава тайна. Наградният фонд е на обща стойност 3500 Евро.

За стимулиране и развитие на качествената екстремна фотография/видео, след състезанието ще стартира конкурс за най-добра „екшън снимка“, направена от почитателите на зимните спортове, които могат да заснемат платформата с карач по време на движение и трикове.

На страницата на събитието ще бъдат публикувани актуалните новини и детайли относно програмата, участниците и голямата награда, както и конкурса за снимки и видео.

RED BULL FRAGMENTS

Програма 24.01, събота:
11.00 – Oтворена тренировка / 12.30 – Kвалификация
14.00 – Финали
15.00 – Hаграждаване
След награждаването, ще бъде отворен достъпът за каране на съоръженията за всички, които се чувстват достатъчно опитни да се пробват.
16.00 – 23.00 – Афтър парти с в специална шатра, непосредствено до трасето, тематични филми и видеа, картини от деня и изненади за гостите.

RED BULL FRAGMENTS в Боровец

По време на RED BULL FRAGMENTS ще случва още нещо интересно – зимната сесия на приключенския университет Red Bull JOURNEYversity, който Ред Бул и списание 360° организират съвместно. Екип от журналисти, фотографи и оператори ще нагази във фрийстайла заедно със своите трейнъри и ще могат да се срещнат отблизо със звездите на FRAGMENTS. Повече за JOURNEYversity тук.

Red Bull JOURNEYversity: Фрийстайл сноуборд сесия

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.