До Черни връх по стъпките на Щастливеца

0


Дата на събитието: 17.01.2015

Сподели

Shares

За втора поредна година ще бъде почетен инициатора на туристическото движение в България Алеко Константинов с масово изкачване на Черни връх. Поводът е 152-годишнината от рождението на Щастливеца. Изкачването на върха, извършено именно от него през 1895 година, се счита за рождена дата на организирания туризъм в България.

До Черни връх по стъпките на Щастливеца

Годишнината от рождението на Щастливеца се навършва на 13 януари (вторник). За да бъде по-удобно за всички обаче организаторите са избрали 17-ти януари (събота) за похода.

Сборният пункт е последната спирка на автобус 93, която се казва „Лифт Драгалевци“ точно в 8:00 сутринта. Изкачването на Черни връх трае 4-5 часа. Всеки ще има възможност сам да прецени дали иска да използва лифт на качване или слизане. Най-вероятно главната група ще бъде пеша по време на изкачване и с лифта надолу.

Според прогнозата за времето, условията ще са относително благоприятни, предвид зимния сезон. Въпреки това, организаторите отправят призив никой да не подценява планината и опасностите, които тя крие.

През 2014 година 250 души изкачиха Черни връх в памет на Щастливеца. Очаква се тази година походът да бъде още по-масов.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.