Pray for snow #3 – линии и лавини

0


Дата на събитието: 22.01.2015

Сподели

Shares

Миналата година Linesickers и SOHO организираха 2 тематични събития от поредицата Pray for Snow, в които акцент беше подготовката за зимния сезон. Хората, които се включиха, получиха информация за психическата и физическа подготовка за зимните спортове и научиха полезни уроци за поведението в планината.

Pray for snow #3 - линии и лавини

На третото издание на Pray for Snow гост ще бъде Константин Василев – Тино, планински спасител, отдаден на ските извън писта, катеренето и велосипедите. Той ще говори за основните техники за лавинна безопасност при извънпистово каране, както в границите на ски курортите, така и извън тях.

Темите, които ще бъдат засегнати този път са:
• Физическите процеси, участващи в образуването на лавини и основните климатични модели, предизвикващи лавинна опасност.
• Оценка на терена. Kак да идентифицираме потенциално опасни зони и да изберем подходяща линия на каране?
• Поведение на терена. Кои са основните проверки, които трябва да правим при извънпистово каране? Kак да идентифицираме потенциално опасни райони, за да не правим стратегически грешки?
• Спасителни акции. Kакво трябва да проучим при спешни случаи, за да увеличим шансовете за успешно спасяване? Кой координира спасяването? Каква екипировка ни е необходима и как да не губим ценно време?
• Сондиране и копаене. Kак да използваме ефективно екипировката и каква стратегия ще ни осигури по-големи шансове за успех на акцията?

По време на събитето ще научите и повече за предстоящото ски и сноуборд състезаниe “Линията на Боговете“, което Linesickers ще организират този сезон.

Началото е в 19:30 ч. на 22-ри януари, а мястото SOHO на ул. Искър 4.

Pray for Snow e поредица от събития на Linesickers в партньорство със SOHO и магазини СТЕНАТА, насочени към хора, за които екстремните спортове са начин на живот. За да се запази адреналинът през цялата година, събитията ще бъдат организирани по различни тематики спрямо актуалните за сезона спортове.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.