„Следи“ – курсове по придвижване със ски в планината

0
 

Сподели

Shares

И през 2015 г. Клуб на пътешетвеника организира своите курсове „Следи“. Целта им е поетапно да предоставят основните знания, свързани с удоволствието наречно ски туринг или придвижване със ски в планината.

Предвидените курсове засега са три:

Следи - Курсове по придвижване със ски в планината

31 януари – 1 февруари 2015
„Следи“ до хижа Иван Вазов, Рила

Първия курс от поредицата е за хората, които са уверени в ски техниката си, т.е. владеят завой с успоредни ски, и искат да получат нови знания за придвижването със ски в планината. В рамките на курса ще се проследи как протича едно двудневно излизане със ски, каква екипировка е нужна, как се избират маршрут за изкачване и линия за спускане. Също така, ще се опреснят знанията свързани с лавинната безопасност и ползването на лавинен уред. Изходен пункт е хижа Пионерска, а терените, в които ще се практикува и кара, са Седемте езера, Зелени рид, Пазар дере, връх Калин, връх Отовица.
Повече за курса, програма и цени тук.

Следи - Курсове по придвижване със ски в планината
14-15 февруари 2015
„Следи“, Мальовица, Рила

Курсът на хижа Мальовица е втората логична стъпка след заниманията в района на Иван Вазов. Целта е запознаване с по-разнообразни и стръмни терени. Отново ще се обсъдят избора на маршрута за изкачване и линия на спускане и факторите определящи тяхната безопасност. Изходен пункт е ЦПШ Мальовица. Терените, в които ще се карам ще бъдат избрани на база актуалните снежни и климатични условия, като в обхвата на уикенд престоя ни на хижа Мальовица влизат връх Мальовица, циркуса на Страшно езеро и Мальовишка долина.
Повече за курса, програма и цени тук.

Следи - Курсове по придвижване със ски в планината

13, 14 и 15 март 2015
„Следи“, хижа Безбог, Пирин

Към края на сезона „Следи“ ще се пренесе в Пирин, когато денят е по-дълъг и дава повече време за занимания навън. Участниците в курса ще се запознаят с пролетния сняг и възможностите, които планината дава към края на сезона. Изходен пункт е хижа Гоце Делчев. В рамките на курса и в зависимост от условията ще има възможност да се карам в района на връх Безбог, връх Полежан, Попово езеро и Джано.
Повече за курса, програма и цени тук.

ИНСТРУКТОРИ:
Кънчо Шипков – планински водач и спасител
Любена Господинова – планински водач, ски инструктор и планински спасител

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.