Александра Жекова и първият български фетбайк DRAG Tundra

2
 

Сподели

Shares

Най-добрата българска сноубордистка – Александра Жекова, се премести от дъската върху велосипеда. Тя направи тест на първия български фетбайк DRAG Tundra в зимни, снежни условия.

Александра Жекова и първият български фетбайк

Фетбайк е колело, пригодено за специфичен терен – сняг, пясък, кал. DRAG Tundra е първата българска фетбайк разработка и е един от новите модели за 2015 г. на DRAG Bicycles. Наречен е така заради огромните си гуми – размерът надминава 26×4.0, т.е. два пъти по-широки от тези на обикновен велосипед. Това прави машината особено подходяща за каране в сняг – терен, смятан доскоро за непроходим за двуколесни.

Дълбоката кал, ронливите песъчливи пътеки са любими на DRAG Tundra. В същото време и лятото по обикновени трасета fatbike може да се кара и определено дава усещане уникално и различно от традиционния планински велосипед.

DRAG Tundra

Изборът на Сани Жекова за тестовете на велосипеда не е случаен. Тя има богат опит върху сняг. Сноубордистиката може да се похвали с множество успехи в Световната купа по сноуборд в дисциплината бордъркрос, сред тях две първи места на стартовете в Ароса, Швейцария, през 2011 г., с което завършва сезона като водачка в световната ранк листа и се нарежда на второ място в крайното класиране за малката купа през този сезон. Има три и Олимпиади зад гърба си, последната от тях – в Сочи през 2014 г. Повече за Сани тук.

Повече за DRAG Tundra можете да научите тук.

Fatbike – новият тренд в планинското колоездене

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. На тоя „дебелак“ ,единственият и най-важен недостатък му е,че не можеш да му сложиш „Bluto“!!

  2. Страхотно е колелото, за първи път виждам нещо подобно, но бих искал да го имам.
    Каква може да бъде цената на това колело?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.