Обратно към природата

0
 

Сподели

Shares

В ежедневието сме заринати от пластмасови продукти. Когато сме сред природата също разчитаме на пластмасови чинии и чаши, които ползваме еднократно и после изхвърляме. Пластмасовите прибори за многократна употреба накрая също свършват в кофата за боклук.

Biodegradable_products_Gorgona_01

Дори и да си даваме сметка какво оставяме след себе си, често е трудно да се намери решение на проблема или нямаме достатъчно информация. Има ли добри алтернативи на удобните пластмасови изделия обаче? Продукти, които са практични, леки, надеждни, които се разграждат лесно, без да отравят почвата и можем дори да заровим в земята спокойно?

Biodegradable_products_Gorgona_02

Австралийската фирма EcoSoulLife, известна с мотото „Safer for me & Safer for the planet“, предлага гама от биоразградими изделия, които съчетават красив дизайн създаден с екологично мислене. Изработени от зеленчукови отпадъци като царевично нишесте, бамбук и оризови люспи, приборите са леки, с гладка повърхност, като при керамични изделия, но преминали изцяло екологичен производствен процес. Към тях спадат две от линиите посуда в категория Eco Table – Bamboo и Husk.

Еко линията продукти Eco SoulLife, които предлага електронен магазин Gorgona са 100% биоразградими, изработени от естествени материали и за многократна употреба.

EcoSoulLife

Продуктите Bamboo издържат на висока температура, могат да се измиват в миялна и да се ползват многократно. Това е едно перфектно решение за хората, които обичат да къмпингуват на открито и се нуждаят от практични прибори, които спокойно могат да бъдат заравяни в земята след разтурването на кемпа без това да замърсява природата. Bamboo предлага 100% биоразградими чинии, чаши, купи и прибори, които са налични в разнообразни цветове като тъмносиньо, оранжево, розово, пясъчно жълто и зелено.

EcoSoulLife

Повече информация за продуктите Bamboo може да намерите тук.

Биоразградимите продукти Husk са създадена от люспите на ориза, които остават след обработката му. Вместо да бъде изхвърлен или горен, този остатъчен материал влиза в употреба за направата на красиви прибори за хранене. Тази „оризова“ посуда е 100 процента биоразградима. Докато процесът на разграждане на пластмасата трае стотици хиляди години и е свързан с отделянето на токсични вещества, пълното разграждане на био приборите отнема 2-3 години и е напълно екологично. Съдовете са красиво моделирани в неутрални тонове, които със сигурност ще подхождат на кухненски декор.

husk_Products_01

Когато се отправите на поредното пътешествие сред природата замислете се за момент каква посуда взимате със себе си. Помислете за вашето здраве, за околната среда и изберете биоразградимите прибори и аксесоари. С EcoSoulLife това вече е лесно и напълно достъпно.

Bio_degradable_Products_Gorgona_02

Гамите продукти Bamboo и Husk може да откриете в електронния магазин на Gorgona.

Gorgona

Сподели

Shares

1 коментар

  1. грозен дизайн, дори на палатка не бих отишла с такива съдове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.