K2 Pinnacle 110 – нов връх при фрийрайд обувките

0
 

Сподели

Shares

В производството на туринг обувки често се залага на ниското тегло и функционалността при ходене като се прави компромис с качествата при спускане или се обръща внимание на твърдостта и доброто представяне при спускане, а се пренебрегва комфортът по време на преход. Използвайки „Аll Mountain“ дизайн като платформа, K2 се посвещава в създаването на специализирани back country обувки, които да задоволяват изискванията на все по-растящата фрийрайд общност – моделът К2 PINNACLE 110.

K2_Pinnacle_110_07

С обувките на К2 PINNACLE 110 вече не е необходимо да правите каквито и да били компромиси. Моделът предлага перфектния баланс между качество, надеждност и удобство.

K2_Pinnacle_07_new

Както и Pinnacle 130, така и Pinnacle 110 се характеризира с революционния дизайн Synchro Interlock. Обувките се представят изключително добре и по време на спускане, и при ходене, като са малко по-меки – флекс 110.

K2_Pinnacle_110_05

Освен че пасва на всеки един алпийски автомат, Pinnacle 110 има интегрираните елементи за точкови туринг автомати. Размерите на вътрешния ботуш са 100 мм или по-широкия – 102 мм, оборудвани с топла и удобна подплата LuxFit Tour INTUITION® за максимален комфорт. Обувката приляга перфектно на крака, с нея може да прекарате дълги часове в планината без да помисляте за сваляне.

K2_Pinnacle_110
Повече информация за модела Pinnacle 110 може да намерите тук.

„Y“ дизайнът на задната част на обувката плюс технологията PowerFuse SpYne повишава ефикасността на флекса и твърдостта, за да почувствате пълен контрол и предвидимост. Материалите в основата и задната част на корпуса са оптимизирани, за да елиминират вибрациите при каране по неравен и твърд терен.

powerfuse-spyne

Може да настроите ъгъла на сгъване на обувката напред +/- 2.2 градуса. Този широк диапазон дава възможност за корекция при по-агресивно каране и максимален натиск напред или при по-комфортно каране и по-изправена позиция. Двукомпонентната термо пластична гума (TPR) осигурява така необходимия грип, когато е необходимо сваляне на ските и преминаване на скални пасажи.

Pinancle 110 Elements

Моделът притежава първокласни качества при изкачване и чудесни характеристики за фрийрайд, благодарение на технологията Synchro Interlock, която е в процес на патентоване. Системата работи лесно и ефикасно като в режим на ходене позволява на човек да синхронизира деформацията на обувката в зависимост от крачките, които прави.

synchro-interlock

Тази разработка показва впечатляващи резултати по отношение на ефикасността при ходене. Синхронизираното заключване на системата в режим на каране дава невероятни възможности при спускане по всякакъв терен като гарантира 100 процента оползотворяване на твърдостта.

Pinnacle_Elements_02

„Моделът 110 на К2 е невероятна алпийска/туринг обувка. Допада ми модерния и семпъл дизайн, комфортния вътрешен ботуш, както и вградените елементи за точкови автомати, което е едно от големите предимства. Усилията ми да открия туринг обувка с алпийски характеристики приключват. Pinnacлe е неповторима!“ – Spinheli, Mammoth Lakes, CA – професионален карач

K2_Pinnacle_new

Продуктите на K2 може да намерите в магазините Adventure Shop на бул.“Черни връх“ 84, както и чрез онлайн магазина adventuresport-bg.com.

Ревю за ските Annex 108 на K2 може да прочетете тук.
Ревю за туринг автоматите Beast 14 на Dynafit, може да прочетете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.